Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Vraag tijdig een evenementenvergunning aan

15 mei 2018
Het hele jaar door zijn in onze gemeente evenementen. Voor veel van deze evenementen is een vergunning nodig. Vaak gebeurt het aanvragen van een vergunning te laat, waardoor de vergunning niet verleend kan worden. Vraag daarom op tijd een evenementenvergunning aan.

Waarvoor is een vergunning nodig?

Een evenementenvergunning is nodig voor elke activiteit van vermaak, die voor publiek toegankelijk is. Voor kleine evenementen kan in sommige gevallen volstaan worden een melding.


Vergunning aanvragen

Een vergunning moet tijdig aangevraagd worden, aangezien de afhandeling (afhankelijk van het evenement) tot 12 weken kan duren. Daarna hebben inwoners tijdens de bezwaartermijn (van 6 weken) de mogelijkheid te reageren op de verleende vergunning. Meldingen moeten minstens 4 weken van tevoren worden ingediend. Meldingen kennen geen bezwaartermijn. De gemeente wil graag meewerken aan een snelle vergunningverlening. Dat kan alleen als vergunningen op tijd worden aangevraagd. Aanvragen die te laat worden ingediend, worden mogelijk niet behandeld. Zonder vergunning kan een evenement niet plaatsvinden.


De aanvraag

Een evenementenvergunning kan aangevraagd worden via een aanvraagformulier. Voor het doen van een melding is een apart meldingsformulier. De aanvraag kan gestuurd worden naar de gemeente via info@echt-susteren.nl of per post.


Waar u ook aan moet denken

Naast het aanvragen van een evenementenvergunning moet u ook andere zaken goed regelen voor uw evenement, zoals bijvoorbeeld verkeersregelaars. Dat kan via Stichting Menswel. Grote en middel grote evenementen moeten een veiligheids- en calamiteitenplan hebben. Let ook op dat er misschien nog andere zaken nodig zijn, zoals een melding op grond van het ‘Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen’, een ontheffing ‘Drank- en Horecawet’ of een aantal verzekeringen.


Meer informatie

Wilt u meer weten over welke voorbereidingen nodig zijn voor uw evenement? Neem dan contact op met de gemeente door te bellen naar 0475 - 478 478 of mail naar info@echt-susteren.nl.