Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Vragen over coronavirus? Stel ze aan de GGD of RIVM

9 maart 2020
Corona maatregelen Rijksoverheid
In Nederland zijn besmettingen vastgesteld met het coronavirus. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan de veel gestelde vragen en antwoorden op www.RIVM.nl of raadpleeg www.ggdlimburgnoord.nl. Heeft u een vraag die niet op de website beschreven staat? Bel dan met het landelijke informatienummer via 0800-1351.

Verantwoordelijkheid bij GGD

De bestrijding van dit soort infectieziekten is volgens de Wet opgedragen aan de GGD. Het gemeentebestuur voert enkel de opdrachten uit die gegeven worden door de voorzitter van de veiligheidsregio (waar de GGD onder valt).


Wat kan ik doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om de volgende preventieve maatregelen op te volgen:
- Was uw handen regelmatig
- Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
- Gebruik papieren zakdoekjes


Vragen?

Op de site www.RIVM.nl staan vragen en antwoorden over het coronavirus. Bezoek deze website voor de meest actuele informatie en handelingsperspectieven.