Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u de meest actuele noodverordening van de Veligheidsregio Limburg-Noord. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Vragen over coronavirus? Zie website RIVM of Rijksoverheid

26 februari 2020
Coronavirus
Vlak over de gemeentegrens in Duitsland en inmiddels ook in Nederland zijn besmettingen vastgesteld met het coronavirus. Hier leest u wat u kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en waar u informatie kunt vinden.

Wat kunt u doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn eenvoudig. Deze maatregelen, ook wel hand- en hoesthygiëne genoemd, gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen voorkomen. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen:

• Was uw handen regelmatig met zeep
• Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes


Meer informatie

Bij vragen over het coronavirus kunt u ook de website van de Rijksoverheid raadplegen.  Voor algemene vragen en zorgen over het coronavirus heeft de Rijksoverheid ook een landelijk nummer geopend: 0800-1351. Meer informatie over het coronavirus is ook te vinden op de GGD website. GGD Limburg-Noord is op werkdagen tussen 8.30-17.00 u bereikbaar via informatienummer 088 - 11 91 990. 


Wanneer belt u de huisarts?

U kunt telefonisch contact opnemen met uw huisarts als u:

• Koorts hebt met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)
• En de afgelopen twee weken in een land/regio geweest bent met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus
• Of de afgelopen twee weken contact hebt gehad met een patiënt met het nieuwe coronavirus.

De huisarts overlegt met de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) of onderzoek naar het nieuwe coronavirus nodig is.

GGD Limburg-Noord

Het Coronavirus (COVID-19) leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor Nederland. Allerlei organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken. In afstemming met het RIVM en alle andere GGD’en treft GGD Limburg-Noord de nodige voorbereidingen om snel en adequaat te kunnen optreden als zich een besmetting voordoet in onze regio. De GGD Limburg-Noord informeert inwoners via:

• GGD Limburg-Noord website
• Twitter @ggdln
• Facebook @ggdlimburgnoord