Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u de meest actuele noodverordening van de Veligheidsregio Limburg-Noord. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Weekmarkten gaan door in aangepaste vorm

31 maart 2020
Markt
Uit de aangepaste noodverordening van de Veiligheidsregio Noord-Limburg die afgelopen vrijdag (27 maart 2020) van kracht is gegaan is het verbod op markten gewijzigd. Hierdoor mogen markten, afhankelijk van de lokale situatie, toch worden toegestaan voor wat betreft voedselverkoop.

Het gemeentebestuur van Echt-Susteren heeft daarom besloten dat de weekmarken in Echt, Susteren en Nieuwstadt, weliswaar onder strenge voorwaarden, weer mogen plaatsvinden. Wethouder Peter Ruijten leeft mee met alle ondernemers voor wie het moeilijke dagen zijn, maar is blij dat met deze nieuwe maatregel er in ieder geval een aantal kramen open kunnen. "Ik hoop dat eenieder zich houdt aan de genoemde voorwaarden”, aldus wethouder Peter Ruijten.

Voorwaarden marktkramen

De voorwaarden zijn als volgt:

  1. Er mogen maximaal 6 kramen geplaatst worden (uitsluitend kramen van bestaande standhouders)
  2. Er mogen alleen kramen geplaatst worden die uitsluitend voedsel verkopen
  3. Er dient een minimale afstand van 5 meter tussen de kramen te worden aangehouden
  4. De afstand tussen de aanwezigen op de markt dient minimaal 1,5 meter te bedragen

    Daarnaast is het wenselijk om contactloos te betalen. Niet alleen standhouders maar ook als bezoekers van de weekmarkten dienen zich aan deze voorwaarden te houden. Er zal actief gecontroleerd worden op het naleven van alle door de overheid afgekondigde noodmaatregelen.