Wensauto's op volle toeren!

9 januari 2018
Wensauto
Sinds enkele weken rijden er twee Wensauto’s door de gemeente. Onlangs werden de sleutels van de wagens officieel overgedragen door gedeputeerde Mackus en de wethouders Wackers en Frische aan de voorzitter van Stichting LES dhr. Hollanders. Mensen die minder mobiel of zelfredzaam zijn kunnen zich op deze manier beter verplaatsen binnen de gemeente.

Wensauto aanvulling op openbaar vervoer

De verantwoordelijk wethouders Jos Wackers (openbaar vervoer) en Geert Frische (Wmo) zijn blij dat de auto’s na een gedegen voorbereidingsperiode rijden. ‘‘Hierdoor krijgen inwoners van kleinere kernen ook de mogelijkheid om gebruik te maken van dit alternatief voor openbaar vervoer’’, aldus wethouder Wackers. Wethouder Frische voegt hieraan toe: ‘’Het vergroten van de mobiliteit in Echt- Susteren versterkt ook de sociale samenhang. Mensen met een fysieke beperking kunnen met deze voorziening namelijk nog steeds naar familie, vrienden of een sociale activiteit gaan.’’


Hoe reist u met de wensauto?

Om van de Wensauto gebruik te maken dient u zich, uiterlijk één dag van tevoren, telefonisch aan te melden. Inwoners binnen kengetal 0475 kunnen dat doen door te bellen met 0475-22 71 99 en inwoners met kengetal 046 kunnen bellen naar 046 20 77 088. Vervolgens doorloopt u de stappen. De kosten van een enkele rit binnen de gemeente bedragen € 1,50. Moet u net ergens buiten de gemeente zijn? Dat kan ook want de Wensauto’s rijden namelijk ook net buiten de gemeentegrenzen. Dit kost dan per enkele rit € 3,-. Voor meer informatie over de grenzen van de Wensauto’s en voor andere vragen kunt u contact opnemen met Stichting LES door een mail te sturen naar info@st-les.nl of te bellen naar 0475 – 227199 of 046 – 2077088.


Vrijwilliger worden?

De Wensauto’s van Echt-Susteren worden beheerd en gereden door vrijwilligers die de taken van chauffeurs, planners en coördinatoren vervullen. Om de Wensauto te blijven ondersteunen is Stichting LES altijd op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen met dit sociaal-maatschappelijke initiatief. Is dit iets voor u? Neem dan contact op met Stichting LES via secretaris@st-les.nl en word vrijwilliger.