Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Wie verdient de Cultuurprijs 2019?

22 oktober 2019
Cultuurprijs
Kent u iemand in uw omgeving die zich onvermoeibaar inzet als persoon of groep op het gebied van cultuur, in de breedste zin van het woord? Meld deze kandidaten dan aan voor de Cultuurprijs Echt-Susteren.

Welke initiatieven komen in aanmerking?

De cultuurprijs is bedoeld voor initiatieven die weerklank hebben in de omgeving, die origineel, vernieuwend, laagdrempelig en verbindend zijn. Initiatieven of projecten uit de volgende disciplines komen in aanmerking: toneel, theater, dans, muziek, beeldende kunst, architectuur ,vormgeving, cultureel erfgoed & historie, literatuur, foto, film en multimedia. Heeft een voorstelling, een concert, een initiatief of bijvoorbeeld een presentatie u bijzonder geraakt of verwonderd? Meld de betrokkene(n) dan aan voor de cultuurprijs bij de Klankbordgroep Cultuur Echt-Susteren!


Criteria

Geef bij de voordracht duidelijk aan, met een uitgebreide motivatie, waarom deze kandidaat de Cultuurprijs verdient. De jury let onder meer op het belang en de meerwaarde voor de gemeenschap, de originaliteit en vernieuwende initiatieven. Wees daarom zo volledig mogelijk en onderbouw uw argumenten. Ook is het belangrijk dat de maker het werk heeft gecreëerd voor de inwoners van de gemeente Echt-Susteren zonder dat het werk gericht is op het maken van winst.


Inzenden voor 1 november

Stuur uw inzending, voor 1 november 2019, per post met opschrift 'vertrouwelijk' naar Klankbordgroep Cultuur (Benedictalaan 9,  6114 GW Susteren). De onafhankelijke jury bespreekt de voorgedragen kandidaten en selecteert in januari een winnaar voor de Cultuurprijs 2019. De prijs bestaat uit een oorkonde en een kunstwerk dat tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis in Echt wordt uitgereikt.