Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u de meest actuele noodverordening van de Veligheidsregio Limburg-Noord. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Wijziging bestemmingsplan Klooster Koningsbosch

31 juli 2020
Het bestemmingsplan rond het Klooster Koningsbosch wordt gewijzigd. Met het wijzigen wil de gemeente verzekeren dat het klooster gerestaureerd wordt, voordat er woningen gebouwd mogen worden.

Geen vergunning verstrekt

Eind 2018 besloot het College van B&W, na een negatief advies van bureau Bibob, om geen vergunning te verstrekken aan de toenmalige ontwikkelaar. Deze wilde er een hotel, restaurant en wellness-centrum realiseren. De vergunning is geweigerd omdat het project mogelijk met crimineel geld gefinancierd zou worden.


Zekerheid

Omdat (nog) niet bekend is of en door wie het project wordt voortgezet, wil de gemeente het bestemmingsplan wijzigen. Dit gebeurt om ervan verzekerd te zijn dat het klooster eerst gerestaureerd wordt. Het gewijzigde bestemmingsplan ligt nog tot en met 21 augustus ter inzage in het gemeentehuis in Echt.