Gewijzigde openingstijden in verband met de verkiezingen
Op maandag 15 maart is het gemeentehuis geopend van 09:00-13:00 uur. Op dinsdag 16 maart en woensdag 17 maart is het gemeentehuis gesloten. Telefonisch is het gemeentehuis wel bereikbaar op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart van 09:00-17:00 uur. Het stembureau in het gemeentehuis is van maandag 15 maart tot en met woensdag 17 maart geopend van 07:30-21:00 uur. Kijk hier voor meer infomatie over de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart.

Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 30 maart van kracht. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Winkelen en uitgaan

Wie in Echt-Susteren komt om een dagje te winkelen, treft een uitgebreid aanbod aan winkels en gratis parkeermogelijkheid. Echt-Susteren heeft daarnaast ook twee weekmarkten.

Winkelen en uitgaan in het Smalste Stukje Nederland

Openingstijden

In Echt en Susteren is iedere vrijdagavond tot 20.00 uur koopavond. Diverse supermarkten zijn door de week tot 20.00 of 22.00 uur open.
De actuele openingstijden van de winkels in de gemeente zijn te vinden op www.openingstijden.nl.


Parkeren

Overal in Echt-Susteren kunt u gratis parkeren. Op een aantal plekken zijn blauwe zones ingesteld. Deze zijn aangegeven met verkeersborden en een blauwe dwarsstreep op de weg. Parkeren binnen de blauwe zone mag maximaal twee uur met een parkeerschijf. Staat u langer dan twee uur, dan riskeert u een bekeuring van € 95,- exclusief €9,- administratiekosten. Leg deze goed leesbaar achter de voorruit. De blauwe zone is van kracht van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 18.00 uur. Buiten deze tijden is het gebruik van een parkeerschijf niet nodig. Een parkeerschijf is te krijgen bij o.a. Hema, Heuts, Action, Gamma en Xenos.

Locaties blauwe zone in Echt

  • Jodenstraat
  • Plats
  • Graaf
  • Diepstraat
  • Maaseikerpoort
  • Thaalpad (Pey)
pdf Overzicht parkeerplaatsen en blauwe zone in Echt (PDF, 673.67 KB)

Weekmarkten

  • Echt: elke woensdag van 12.00 - 16.30 uur op de Nieuwe Markt
  • Susteren: elke donderdag van 8.30 - 12.00 uur op het Raadhuisplein

Incidentele markten

Verder vinden incidenteel jaarmarkten, ondernemersmarkten, Luikse markten en braderieën plaats in de diverse kernen van de gemeente. De data waarop deze markten plaatsvinden, worden gepubliceerd in 't Waekblaad of op de evenementenkalender van de gemeente.

Standplaats

Wilt u een standplaats op de weekmarkt innemen? Dan heeft u op grond van de Marktverordening een vergunning nodig. Regel hier uw marktstandplaats.


Gastvrije horeca

Echt-Susteren kent veel gastvrije horecagelegenheden waar het goed uitgaan is. Naast een veelheid aan (bruine) cafés en bars heeft de gemeente een discotheek. Bovendien kunt u in Echt de servicebioscoop bezoeken. De uitgaanscentra in de gemeente zijn prima met het openbaar vervoer te bereiken.