Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 20 april van kracht. De avondklok wordt wel iets aangepast. Vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in om 22.00 uur. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Woning Echt gesloten na aantreffen hennepplantage

8 april 2021
Woning gesloten Opiumwet
Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren heeft een woning aan de Bovenste Straat in Echt voor drie maanden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet.

kweekinrichtingen
In de bovenwoning van een winkel aan de Bovenste straat in Echt is op 25 februari 2021 een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. De hennepplantage was verdeeld over drie kweekinrichtingen met in het totaal 742 hennepplanten.


Illegaal afgetapte stroom
Met de stroomvoorziening was geknoeid en daardoor ook illegaal afgetapt. Burgemeester Jos Hessels: “Men denkt vaak snel en veel geld aan het verbouwen en verhandelen van drugs te verdienen. Vroeg of laat loop je echter tegen de lamp. Het is verwerpelijk dat iemand zichzelf en zijn of haar omgeving in de drukste winkelstraat van Echt in gevaar brengt door  met elektriciteit te knoeien. Voor de kweker zijn de gevolgen daarnaast dat hij/zij een  gevangenisstraf kan krijgen, een geldboete en bestaan mogelijkheden voor strafrechtelijk financieel onderzoek en dus ook meer mogelijkheden voor het afpakken van het crimineel verkregen vermogen. Je kan dus van alle kanten nog verder aangepakt worden”.


De woning is gesloten van 8 april 2021 t/m 8 juli 2021. Deze sluiting is op de woning bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden deze woning en bijbehorend erf te betreden. Deze sluiting vindt plaats conform het Damoclesbeleid Echt-Susteren 2020.