Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Woning en lokalen gesloten in verband met hennepplantages

8 januari 2019
Burgemeester Jos Hessels heeft dinsdag 8 januari 2019 een woning en twee lokalen gesloten i.v.m. een overtreding van de Opiumwet. Het gaat om een woning aan de Dieterderweg in Susteren en twee lokalen aan de Rafaëlweg in Susteren. De woning is voor de duur van 3 maanden gesloten, de lokalen voor de duur van een half jaar.

In de woning aan de Dieterderweg in Susteren is op 20 november 2018 een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. De plantage bestond uit 359 planten, zogenaamde hennepstekjes. De sluiting is op de woning bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden deze woning en bijbehorend erf te betreden.


In het lokaal gelegen aan de Rafaëlweg in Susteren is op 31 oktober 2018 een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. De plantage bestond in totaal uit 1363 planten. In het andere lokaal aan de Rafaëlweg in Susteren is op 8 november 2018 een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen, de plantage bestond in totaal uit 1344 planten. Deze sluitingen zijn op het lokaal bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden deze lokalen en bijbehorend erven te betreden.


Burgemeester Hessels zegt over de eerste drie sluitingen in het nieuwe jaar: “Een henneplantage is nooit onschuldig. Vaak legt men hiervoor onbetrouwbare elektrische installaties aan, waarin een groot brandgevaar schuilt. Het is dus niet alleen gevaarlijk voor de kweker, maar zeker ook voor de omgeving”.

De sluitingen zijn conform het Damoclesbeleid Echt-Susteren 2016 verricht.