Gewijzigde openingstijden
In verband met Hemelvaartsdag is op donderdag 13 mei 2021 het gemeentehuis gesloten.

Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De maatregelen worden wat losser. Blijf alert en houd anderhalve meter afstand, gebruik mondmaskers waar nodig en blijf handen wassen. We zijn er nog niet. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Woning gesloten

23 januari 2020
slot
Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren heeft een woning en ‘n loods in Echt voor respectievelijk drie maanden en één jaar gesloten vanwege overtredingen van de Opiumwet.

 

866 plantenpotten en 28,9 kilo henneptoppen

In een woning aan de Herderstraat is op 4 december 2019 een recent geoogste hennepplantage aangetroffen de plantage bestond uit 866 plantenpotten, tevens is er 28,9 kilo henneptoppen aangetroffen die lagen te drogen. De woning is gesloten van donderdag 23 januari 2020 t/m donderdag 23 april 2020. De sluiting is op de woning bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden deze woning en bijbehorend erf te betreden. Deze sluiting vindt plaats conform het Damoclesbeleid Echt-Susteren 2016. Burgemeester Jos Hessels: “Dit soort plantages zijn levensgevaarlijk. Vaak werkt men met ondeugdelijke apparatuur en elektrische aansluitingen, met alle brandgevaar van dien.”


Chemische attributen

In een loods aan de Hekbergerweg Echt is op 20 september 2019, een grote hoeveelheid chemicaliën aangetroffen waaronder 5 liter GHB, 40 liter zwavelzuur en 156 liter Methanol. Dit lokaal is gesloten van donderdag 23 januari 2020 tot zaterdag 23 januari 2021. Deze sluiting is op het lokaal bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden dit lokaal te betreden. Burgemeester Jos Hessels: "Ik hoef niet uit te leggen dat werken met chemicaliën niet voor niets normaal gesproken in een goed beveiligd laboratorium plaatsvindt. Als je dit in bijvoorbeeld een boerenschuur gaat doen, spreekt het voor zich dat dit levensgevaarlijk is voor jezelf en je omgeving".