Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De maatregelen worden losser. Blijf alert en houd anderhalve meter afstand, gebruik mondmaskers waar nodig en blijf handen wassen. We zijn er nog niet. Kijk hier voor de maatregelen. Hier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Woning in Susteren gesloten

21 november 2019
Burgemeester Jos Hessels heeft twee woningen aan het Chatelainplein in Echt voor drie en zes maanden gesloten vanwege overtredingen van de Opiumwet.

Hennep aangetroffen

In de ene woning is op 25 september 2019 een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. Deze bestond in totaal uit 1148 planten. De andere naastgelegen woning vormt een functionele eenheid met de woning waar de hennepplantage is aangetroffen. In januari 2018 is in deze woning ook een hennepplantage aangetroffen met in het totaal 960 hennepplanten. Daarom gaat de ene woning voor drie maanden en de andere voor een half jaar op slot. Burgemeester Hessels: "Er zijn de laatste tijd veel meldingen van overlast op het Chatelainplein geweest. Met deze sluitingen hopen we dat de rust er enigszins terugkeert. Het verbouwen en verhandelen van drugs hoort gewoonweg niet thuis in onze samenleving en al helemaal niet in woonwijken. We blijven er dan ook op toezien dat de wet wordt gehandhaafd."


Op slot

De woningen zijn gesloten van respectievelijk donderdag 21 november 2019 t/m vrijdag 21 februari. De andere woning is tot en met donderdag 21 mei 2020 gesloten. Deze sluitingen zijn op de woningen bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden de woningen en bijbehorende erven te betreden. Deze sluitingen vinden plaats conform het Damoclesbeleid Echt-Susteren 2016.