Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. Nederland blijft daarom tot en met ten minste 9 februari in lockdown. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Woning Susteren gesloten na overtredingen Opiumwet

25 juni 2020
Woning gesloten Opiumwet
Burgemeester Jos Hessels heeft een woning aan de Kerkstraat in Susteren voor drie maanden gesloten vanwege overtredingen van de Opiumwet.

Hennepplanten en geoogste plantage

In de woning gelegen aan de Kerkstraat in Susteren is op 19 mei 2020 een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. De plantage bestond uit 263 hennepplanten, tevens is er een recent geoogste hennepplantage aangetroffen. Deze plantage bestond uit 330 hennepplanten. De sluiting vindt plaats conform het Damoclesbeleid Echt-Susteren 2020. Burgemeester Jos Hessels: “Juist in deze coronatijd, waarin veel mensen thuis blijven zijn dit soort plantages en bijbehorende apparatuur levensgevaarlijk. Ik moet er niet aan denken wat er met buurtbewoners zou kunnen gebeuren in geval van een brand door ondeugdelijke apparatuur.” De woning is van donderdag 18 juni 2020 t/m vrijdag 18 september 2020 gesloten. Deze sluiting is op de woning bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden deze woning en bijbehorend erf te betreden.