Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De maatregelen worden losser. Blijf alert en houd anderhalve meter afstand, gebruik mondmaskers waar nodig en blijf handen wassen. We zijn er nog niet. Kijk hier voor de maatregelen. Hier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Woningbouw Nieuwstadt

28 mei 2019
peter pustjens en renzo goessens
De afgelopen maanden hebben projectontwikkelaar Mulleners en het gemeentebestuur overleg gevoerd over een herontwikkeling van de oude schoollocatie in Nieuwstadt voor woningbouw.

De afspraken hierover zijn vastgelegd in een overeenkomst. Het is de bedoeling om een mix van gezinswoningen en levensloopbestendige woningen te realiseren. Daarnaast worden een aantal kavels voor eigenbouwers uitgegeven. Tijdens een nog te plannen bijeenkomst zullen de inwoners van Nieuwstadt geïnformeerd worden over deze plannen.


Projectwethouder Peter Pustjens: ’’De afgelopen jaren zijn al veel mooie projecten in Nieuwstadt gerealiseerd. Denk aan de renovatie van het gemeenschapshuis, de realisatie van park Krekelzank en de woningen in Witham. Daarnaast worden een aantal wegen heringericht en wordt binnenkort ook het centrum aangepakt. Met het woningbouwplan op de oude schoollocatie wordt opnieuw een impuls gegeven aan de toekomstbestendigheid en de leefbaarheid van Nieuwstadt.’’