Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Woningbouw voormalig terrein Star Potato Slek

7 juli 2020
Wegwerkzaamheden
De gemeente Echt-Susteren en BAM Wonen hebben een overeenkomst gesloten om op de locatie van het voormalig bedrijf Star Potato aan de Dijkveldstraat (Slek) 20 woningen te bouwen. Het woningbouwplan voorziet in de realisatie van 9 vrijstaande woningen, 6 levensloopbestendige/ seniorenwoningen, 4 halfvrijstaande woningen en één bouwkavel voor een eigenbouwer.

Start bouw

De bouw van de woningen is al in het bestemmingsplan mogelijk gemaakt. Met de bouw van de eerste woningen zal naar verwachting in 2021 gestart worden. Na de zomer zullen de plannen tijdens een informatiebijeenkomst gepresenteerd worden. Nadere informatie over datum en tijdstip van deze bijeenkomst volgt nog.


Eerdere plannen

Woningcorporatie Woongoed 2-Duizend heeft eerder plannen gehad om op deze locatie woningen te realiseren. Door de economische crisis van enkele jaren geleden is dat toen niet doorgegaan. Wel zijn in 2017 de voormalige bedrijfsgebouwen gesloopt om plaats te maken voor de woningen.