Gewijzigde openingstijden
In verband met Hemelvaartsdag is op donderdag 13 mei 2021 het gemeentehuis gesloten.

Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De maatregelen worden wat losser. Blijf alert en houd anderhalve meter afstand, gebruik mondmaskers waar nodig en blijf handen wassen. We zijn er nog niet. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Woningen in Echt gesloten na overtredingen Opiumwet

6 februari 2020
Woning op slot
Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren heeft een woning aan de Prins Bernhardstraat in Echt en een woning aan de Weidestraat in Echt voor drie maanden gesloten vanwege een overtreding van de Opiumwet.

Henneptoppen & hasj aangetroffen Prins Bernhardstraat in Echt

In de woning gelegen aan de Prins Bernhardstraat in Echt is op 17 december 2019 6,429 kilogram henneptoppen en 63 gram hasj aangetroffen. Deze sluiting vindt plaats conform het Damoclesbeleid Echt-Susteren 2016. Burgemeester Jos Hessels: “vorige week heb ik ook al twee panden moeten sluiten in verband met overtredingen van de Opiumwet. Het verbouwen of verhandelen van drugs lijkt een snelle manier van geld verdienen, maar de pakkans is groot. Vroeg of laat loop je tegen de lamp en de gevolgen zijn dan niet te voorzien”.

De woning is gesloten van woensdag 5 februari 2020 t/m dinsdag 5 mei 2020. Deze sluiting is op de woning bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden deze woning en bijbehorend erf te betreden.


Hennepplanten in zakken aangetroffen Weidestraat Echt

In de woning aan de Weidestraat in Echt zijn op 29 december 2019 ca. 150 hennepplanten in meerdere zakken aangetroffen.  Deze sluiting vindt plaats conform het Damoclesbeleid Echt-Susteren 2016. Burgemeester Jos Hessels: “Wij tolereren het voor handen hebben en verhandelen of verbouwen van drugs niet. In goede samenwerking met politie, justitie, belastingdienst en andere instanties gaan wij de strijd tegen drugsoverlast aan en zetten dit verder door”.

 

De woning is gesloten van donderdag 6 februari 2020 t/m woensdag 6 mei 2020. Deze sluiting is op de woning bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden deze woning en bijbehorend erf te betreden.