Gewijzigde openingstijden rondom carnaval

  • Er wordt een carnavalsmiddag georganiseerd voor de ouderen die deelnemen aan de huiskamerprojecten in onze gemeente. Op donderdag 20 februari is het gemeentehuis daarom gesloten. Telefonisch is het gemeentehuis bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur 
  • Vanwege carnaval is het gemeentehuis op maandag 24 februari en dinsdag 25 februari gesloten (ook telefonisch)
  • Voor werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, zoals geboorte- en overlijdensaangiftes, wordt op dinsdag 25 februari de gelegenheid geboden om aangifte te doen tussen 11.00 en 12.00 uur. U kunt dan terecht bij de ambtenaar burgerlijke stand op het gemeentehuis 
  • Daarnaast verzoeken we iedereen om tijdens de carnavalsdagen de Nieuwe Markt zoveel mogelijk vrij te houden van geparkeerde auto’s in verband met carnavalsoptochten

Woningen in Echt gesloten na overtredingen Opiumwet

6 februari 2020
Woning op slot
Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren heeft een woning aan de Prins Bernhardstraat in Echt en een woning aan de Weidestraat in Echt voor drie maanden gesloten vanwege een overtreding van de Opiumwet.

Henneptoppen & hasj aangetroffen Prins Bernhardstraat in Echt

In de woning gelegen aan de Prins Bernhardstraat in Echt is op 17 december 2019 6,429 kilogram henneptoppen en 63 gram hasj aangetroffen. Deze sluiting vindt plaats conform het Damoclesbeleid Echt-Susteren 2016. Burgemeester Jos Hessels: “vorige week heb ik ook al twee panden moeten sluiten in verband met overtredingen van de Opiumwet. Het verbouwen of verhandelen van drugs lijkt een snelle manier van geld verdienen, maar de pakkans is groot. Vroeg of laat loop je tegen de lamp en de gevolgen zijn dan niet te voorzien”.

De woning is gesloten van woensdag 5 februari 2020 t/m dinsdag 5 mei 2020. Deze sluiting is op de woning bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden deze woning en bijbehorend erf te betreden.


Hennepplanten in zakken aangetroffen Weidestraat Echt

In de woning aan de Weidestraat in Echt zijn op 29 december 2019 ca. 150 hennepplanten in meerdere zakken aangetroffen.  Deze sluiting vindt plaats conform het Damoclesbeleid Echt-Susteren 2016. Burgemeester Jos Hessels: “Wij tolereren het voor handen hebben en verhandelen of verbouwen van drugs niet. In goede samenwerking met politie, justitie, belastingdienst en andere instanties gaan wij de strijd tegen drugsoverlast aan en zetten dit verder door”.

 

De woning is gesloten van donderdag 6 februari 2020 t/m woensdag 6 mei 2020. Deze sluiting is op de woning bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden deze woning en bijbehorend erf te betreden.