Gewijzigde openingstijden in verband met de verkiezingen
Op maandag 15 maart is het gemeentehuis geopend van 09:00-13:00 uur. Op dinsdag 16 maart en woensdag 17 maart is het gemeentehuis gesloten. Telefonisch is het gemeentehuis wel bereikbaar op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart van 09:00-17:00 uur. Het stembureau in het gemeentehuis is van maandag 15 maart tot en met woensdag 17 maart geopend van 07:30-21:00 uur. Kijk hier voor meer infomatie over de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart.

Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

WOZ-waarde van uw woning gestegen? Neem contact op met BsGW

17 februari 2021
Huis met geld - WOZ
U ontvangt in de tweede helft van februari het aanslagbiljet met daarop de gemeentelijke belastingen, waterschapsbelastingen en de nieuwe WOZ-waarde. Deze waarde wordt elk jaar opnieuw bepaald. Als u vindt dat deze WOZ-waarde lager of hoger moet zijn, bel dan eerst met BsGW.

Wat is WOZ-waarde?

De WOZ-waarde van een huis is de geschatte marktwaarde op 1 januari van het vorige jaar. Verkoopcijfers tonen aan dat de huizenprijzen blijven stijgen. Dit heeft ook effect op de WOZ-waarde, die nu al vijf jaar op rij stijgt. Deze maand, ontvangt u de WOZ-waarde met waardepeildatum 1 januari 2020. De WOZ-waarde is een jaar geldig. Om de waarde van uw woning in te schatten, kijkt de gemeente onder andere naar de kenmerken van de woning en naar de verkoopcijfers van alle vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum (1 januari van het vorige jaar) zijn verkocht. Bij kenmerken kunt u denken aan het type woning, de grootte, het bouwjaar en de ligging. Op basis van deze factoren maakt de gemeente een taxatiemodel, een geautomatiseerde vergelijking voor alle woningen binnen de gemeentegrenzen.


Bezwaar maken WOZ-waarde?

Als u vindt dat deze WOZ-waarde lager of hoger moet zijn, bel dan eerst met BsGW via 088-8420 420. Zij geven u duidelijkheid over hoe de waardebepaling tot stand is gekomen. Vaak is bezwaar maken dan niet meer nodig. Als toch blijkt dat de WOZ-waarde niet correct is vastgesteld en uw wilt bezwaar maken, doe dit dan gratis via Mijn BsGW of via 088-8420 420 en houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Dit kunt u doen tot zes weken na de dagtekening op het aanslagbiljet. Er zijn ook externe bureaus actief om u te helpen bij het maken van bezwaar tegen de WOZ-waarde. Houd er rekening mee dat u via deze weg toch vaak duurder uit bent. Neem dus altijd eerst contact op met BsGW.


Wat zijn mijn gemeentelijke lasten?

Alle gemeentelijke lasten, waaronder ook de onroerendezaakbelasting (ozb) waarvan de hoogte mede afhangt van de waarde van uw woning (WOZ-waarde), kunt u hier online bekijken via de lokale lastenmeter. Hier kunt u precies zien wat een stijging of daling van de WOZwaarde doet met de belasting die u betaalt.