Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 24 juni aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Zonnepanelen op uw dak? Houd rekening met schaduw van bestaande bomen

15 mei 2018
zonnepaneel
De gemeente is helemaal voor duurzaamheid. Dit geldt ook voor het plaatsen van zonnepanelen. Houd wel rekening met schaduwvorming van bomen in de buurt.

Houd rekening met schaduw

Met zonnepanelen op uw dak wekt u uw eigen stroom op. Dit levert naast een besparing op uw energierekening ook een bijdrage aan een duurzame toekomst. Houd wel rekening met bomen in de omgeving die voor schaduw op uw panelen kunnen (gaan) zorgen. Schaduw zorgt namelijk voor minder rendement van uw zonnepanelen.

Bestaande boomstructuur blijft

De gemeente krijgt regelmatig verzoeken om bomen te kappen of deze drastisch te snoeien om de opbrengsten van zonneenergie te vergroten. Bestaande boomstructuren waar jaren in is geïnvesteerd worden echter niet aangepast. De gemeente wil graag een groene uitstraling hebben én vooral behouden. Bij nieuwe aanplantingen houden we wel rekening met eventuele bestaande of toekomstige zonnepanelen.