Vanwege de Echter kermis is er op maandag 4 oktober 2021 geen avondopenstelling. Het gemeentehuis sluit die dag om 17:00 uur.

Zwerf Afval Pakker (ZAP-per)

Wethouder Hub Meuwissen heeft in maart 2020 het startsein gegeven om samen met 30 vrijwilligers de strijd aan te gaan tegen zwerfafval. De gemeente faciliteert de vrijwilligers en ruimt het ingezamelde zwerfafval op.

Zwerf Afval Pakker worden

‘ZAP-per’ is een afkorting voor Zwerf-Afval-Pakker. ZAPpers zijn inwoners van de gemeente die vrijwillig zwerfafval opruimen als ze een rondje lopen of de hond uitlaten. Wilt u zelfstandig of in een groepje aan de slag gaan om uw buurt een stukje schoner te maken? Meld u aan om Zwerf-Afval-Pakker te worden. Stuur een e-mail naar info@echt-susteren.nl met uw adres, woonplaats en telefoonnummer. Samen gaan we de strijd aan tegen zwerfafval!

Onderstaand vindt u de ZAPper richtlijnen:

pdf Richtlijnen ZAPpers (PDF, 453.59 KB)

Startpakket

De gemeente heeft de benodigde materialen aangekocht en afspraken gemaakt over het opruimen van het ingezamelde zwerfafval. Vrijwilligers krijgen een grijper, handschoenen, veiligheidsvest, afvalzakhouder en groene afvalzakken. Ook is er een bakfiets beschikbaar om afval in te zamelen. De bakfiets kunt u reserveren en ophalen bij het gemeentewerf (Edisonweg, Echt).


Meer informatie

Meer informatie vindt u op het platform “Echt-Susteren Zwerfafvalvrij”. Op de website vindt u informatie over gezamenlijke activiteiten zoals de World Clean-up Day, PeukMeuk Acties en Schone Maas Acties. Ook vindt u hier informatie over het gebruik van de Litterati –app. Aanmelden bij de facebookgroep ”Echt-Susteren Zwerfafvalvrij” kan hier.