Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. Nederland blijft daarom tot en met ten minste 9 februari in lockdown. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Zwerfafval-pakkers boeken fantastische resultaten

26 juni 2020
Zwerfafvalpakkers
De vrijwilligersgroep uit Echt-Zuid die behoort tot de inmiddels grote groep ZAP-pers (Zwerf-afval-pakkers) die samen zwerfafval opruimen, hebben vorige week op 13 juni een succesvolle opruimactie neergezet. Dit was de officiële start van deze ZAP-pers groep Echt-Zuid.

Geweldige resultaten

Samen ruimden ze via vijf verschillende routes meer dan zeven volle zakken zwerfafval op. Deze zakken met afval worden op een verzamelplaats bij elkaar gezet zodat de buitendienst van de gemeente deze kan ophalen. Hierdoor komt het totaal opgehaalde zwerfafval van deze vrijwilligersgroep uit op meer dan 50 zakken en dat in minder dan drie maanden! Een geweldig resultaat waarbij ze tijdens het maken van een gezellige wandeling door Het Smalste Stukje Nederland ook nog eens een bijdrage leveren aan een schoner milieu. Dit werd dan ook gevierd met een welverdiend kopje koffie en een stuk Limburgse vlaai.


Komt u zwerfafval tegen?

Maak hier dan een melding van via de Fixi app. Met Fixi verstuurt u de melding, voorzien van een foto en de exacte plaats, direct naar de gemeente. Binnen vijf werkdagen ontvangt u een reactie via de app of (indien wenselijk) per e-mail. Via de app kunt u ook zelf de status van uw melding controleren en ziet u of iemand anders hetzelfde al heeft gemeld. Fixi is snel, makkelijk en direct te gebruiken op het moment dat u iets ziet dat niet thuishoort in de gemeente.


Wilt u ook zwerfafval ophalen?

Meld u dan aan om ook Zwerf-Afval-Pakker (oftewel ZAP-per) te worden. U kunt een e-mail sturen naar teamschoon@debries.eu voor meer informatie. Samen gaan we de strijd aan tegen zwerfafval!