Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. Nederland blijft daarom tot en met ten minste 9 februari in lockdown. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Aanleggen uitweg

Voor het aanleggen van een uitweg heeft u een omgevingsvergunning nodig. Deze vergunning kunt aanvragen via het Omgevingsloket. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig. U doorloopt bij het indienen van de aanvraag een aantal vragen. U kiest bij ‘Terrein inrichten of veranderen’ voor ‘Uitrit aanleggen of veranderen’. Vervolgens kunt u bij de aanvraag een schets voegen, zodat duidelijk is waar de uitweg komt en wat de breedte van de uitweg moet worden.

Als de vergunning verleend is kunt u contact opnemen met de heer J. Hannen (gemeente Echt-Susteren) op het telefoonnummer 0475-478478 (optie 4).

Voor de vergunning van de uitweg betaalt u geen legeskosten, maar u betaalt wel kosten voor het aanleggen van de uitweg. De uitweg wordt door de gemeente aangelegd. De kosten hiervan bedragen:

  • € 663,95 voor het aanleggen van 4.50 meter in bestaand trottoir;
  • € 348,75 voor het aanleggen van 4.50 meter in een nieuw te maken trottoir;
  • € 169,80 voor een verbreding van een inrit per m1.