Kom genieten van rust, ruimte en natuur in Het Smalste Stukje Nederland: de gemeente Echt-Susteren. In Limburg, tussen België en Duitsland, is Nederland letterlijk op z’n smalst; niet breder dan 4,8 kilometer. Onze gemeente is dé ideale plek om te wonen, te werken en te recreëren.

Ervaar het goede leven

Hier, in Het Smalste Stukje Nederland, staat de kwaliteit van leven voorop. Niet voor niets heeft onze gemeente het internationale Cittaslow-keurmerk. Alleen kleinschalige plattelandsgemeenten komen voor dit van oorsprong Italiaanse keurmerk in aanmerking. De kwaliteit van leven zit in de gezellige inwoners, culinaire hoogstandjes, historische monumenten, pittoreske Maasdorpen en de rustgevende natuurgebieden. Bovendien ligt Het Smalste Stukje Nederland(externe link) in een landelijke en groene gemeente. Kortom: alle voorzieningen liggen binnen handbereik in Het Smalste Stukje Nederland. Het is dé ideale plek om te werken en in alle rust en ruimte te wonen en te recreëren.

Ga naar de website Het Smalste Stukje Nederland(externe link)

De ideale uitvalsbasis

Het Smalste Stukje Nederland is een perfecte uitvalsbasis om de rest van de Euregio te verkennen. Dit komt mede dankzij de uitstekende ligging aan de A2, A73, de provinciale weg N295, het Julianakanaal en de 2 NS-stations in Echt en Susteren. In 20 of 40 minuten bent u bij Maastricht Aachen Airport en Eindhoven Airport. Belgische en Duitse steden liggen op een steenworp afstand. In minder dan 1 uur kunt u van hieruit de Dom in Keulen bezoeken. Gezellig shoppen in Maastricht, wilde dieren bekijken in GaiaZOO of lol beleven in pretpark Toverland? U bent er in minder dan een half uur

Activiteiten

In Het Smalste Stukje Nederland zelf is natuurlijk ook genoeg te doen. Zo zijn er tal van wandel- en fietsroutes, waaronder een drielandenwandeling en drielandenfietstocht, meerdere bezinningsroutes, gezellige picknickplaatsen, diverse campings, een golfbaan, veel speeltuinen en genoeg sportclubs. Familiepark In de Bandert biedt daarnaast activiteiten voor iedereen. Je kunt er lekker buitenspelen, klauteren en klimmen of avontuurlijk karten, skaten, fitnessen en zwemmen.
Wilt u boodschappen doen of gezellig shoppen? Bezoek dan de gezellige weekmarkten op woensdagmiddag in Echt en op donderdagochtend in Susteren. Wilt u hier als ondernemer aan deelnemen? Regel dan uw vergunning. 

Er zijn leuke winkels in Het Smalste Stukje Nederland. Shop lokale producten of laat u verrassen door de lokale ondernemers in Winkelhart Echt of in het centrum van Susteren. Daarnaast brengen diverse evenementen, braderieën en tentoonstellingen veel leven en gezelligheid in Het Smalste Stukje Nederland. Bekijk ze allemaal op de evenementenpagina(externe link) op de website van Het Smalste Stukje Nederland. U kunt zelf ook activiteiten doorgeven voor de kalender, als ze voldoen aan de criteria.

Meer informatie

Meer weten over Het Smalste Stukje Nederland? Ga dan naar www.hetsmalstestukjenederland.nl(externe link). U kunt ook terecht bij het VVV-servicepunt(externe link) in Echt op Bovenstestraat 11 voor gratis fiets- en wandelkaarten, souvenirs, of voor het stellen van vragen over Het Smalste Stukje Nederland.

Klankbordgroep Toeristisch platform Het Smalste Stukje Nederland

De klankbordgroep bestaat uit ambassadeurs van onze regio. Betrokkenen met een kritische blik, die in een informele setting regelmatig ideeën delen om Het Smalste Stukje Nederland en de onderliggende Cittaslowwaarden te promoten. Tijdens de bijeenkomsten worden mogelijkheden voor samenwerking besproken, ideeën uitgewerkt om de regio als toeristische plek te versterken en hoe hier inwoners en ondernemers meer bij te betrekken. De werkgroep bestaat uit toeristische ondernemers, vertegenwoordigers van Musea, stadsgidsen en Visit Zuid-Limburg.