Let op: in verband met de aangescherpte coronamaatregelen is het gemeentehuis de komende maandagen vanaf 17.00 uur gesloten. 

Papieren coronabewijs aanvragen? Bel dan met de CoronaCheck-helpdesk (0800-1421).

Social media

Social media is niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. Het is niet de vraag òf je hier als gemeente iets mee moet, maar hoe. Gemeente Echt-Susteren zet social media in om u te voorzien van informatie en antwoord te geven op uw vragen. U vindt de gemeente op Facebook, YouTube, LinkedIn en Twitter.

Persoonlijk contact staat voorop

De afdeling communicatie beheert de social media kanalen. Social media is een aanvulling op de bestaande communicatiemiddelen van de gemeente. Zo plaatsen we nieuws op onze website, wekelijks in een lokale krant en delen dit via social media. Persoonlijk contact staat voorop, of dat nu via social media is, op afspraak in het gemeentehuis of op informatieavonden. Wij vinden het belangrijk dat u de juiste informatie krijgt, via het kanaal dat u kiest.

Binnen welke tijd reageert de gemeente op vragen en opmerkingen?

Als u ons een vraag stelt via Twitter of Facebook reageren we zo snel mogelijk. Op werkdagen staan onze medewerkers tussen 9.00 en 17.00 uur voor u klaar om antwoord te geven op vragen en meldingen. Stelt u 's avonds via social media een vraag? Dan krijgt u de volgende werkdag zo snel mogelijk een reactie van ons. Wij streven ernaar uw vraag of melding binnen 24 uur te behandelen.
Staat het antwoord op uw vraag op onze website? Dan krijgt u een reactie met link naar de desbetreffende webpagina. Heeft u een vraag of opmerking over een onderwerp waar (nog) geen informatie over beschikbaar is? Dan stemmen wij eerst af met de verantwoordelijke afdeling. Daarna ontvangt u van ons een reactie. In dit geval kan het soms langer duren voordat we antwoord geven.

Wanneer reageren wij niet?

Wij stellen uw mening en suggesties op prijs en staan open voor vragen en opmerkingen. We kunnen ook van mening verschillen en kunnen ervoor kiezen om niet te reageren op opmerkingen. Als u reclame of ongepaste opmerkingen (zoals seksuele, racistische, bedreigende of beledigende opmerkingen) plaatst, dan verwijderen wij uw bericht. Ook reageren wij niet op welles-nietes discussies. De standpunten van de gemeente zijn weloverwogen. We zijn altijd bereid deze toe te lichten.

Onze college- en raadsleden zijn actief op persoonlijke titel

Diverse collegeleden, de burgemeester, maar ook raadsleden zijn actief op social media met persoonlijke accounts. Zij delen hier informatie over de gemeente en werkzaamheden, maar ook zaken uit hun privéleven. Uit eigen beweging en op persoonlijke titel geven zij graag een reactie op vragen of opmerkingen die zij krijgen op berichten. Berichten die gericht zijn aan hun privé-accounts kunnen echter nooit gezien worden als officiële correspondentie met de gemeente. Heeft u een vraag over het gemeentelijk beleid? Stel deze via het contactformulier of via onderstaande social mediakanalen van de gemeente.


Volg ons!

Gemeente Echt-Susteren

Het Smalste Stukje Nederland

Ideeën?

Heeft u ideeën voor ons bij de inzet van social media? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!