Rondom carnaval zijn de openingstijden van het gemeentehuis gewijzigd.

  • Er wordt een carnavalsmiddag georganiseerd voor de ouderen die deelnemen aan de huiskamerprojecten in onze gemeente. Daarom sluit het gemeentehuis op donderdag 28 februari om 12:00 uur.  Ook telefonisch is het gemeentehuis vanaf 12:00 uur niet meer bereikbaar
  • Vanwege carnaval is het gemeentehuis op maandag 4 maart en dinsdag 5 maart gesloten (ook telefonisch)
  • Voor werkzaamheden die niet uitgesteld kunnen worden, zoals geboorte- en overlijdensaangiftes, wordt op dinsdag 5 maart de gelegenheid geboden om aangifte te doen tussen 11.00 en 12.00 uur. U kunt dan terecht bij de ambtenaar burgerlijke stand op het gemeentehuis
  • Daarnaast verzoeken we iedereen om tijdens de carnavalsdagen de Nieuwe Markt zoveel mogelijk vrij te houden van geparkeerde auto’s in verband met carnavalsoptochten

Bedrijventerreinen

De gemeente Echt-Susteren kent 6 (bedrijven)terreinen.

Businesspark Midden-Limburg

Businesspark Midden-Limburg is een bedrijventerrein in ontwikkeling. Het ligt bij Sint Joost. De terreinen zijn met name bestemd voor transport- en logistieke functies en modern gemengde bedrijvigheid. De totale oppervlakte bedraagt circa 40 hectare. Door de directe ligging aan de A2, A73 en N276 kent het terrein een goede ontsluiting en fraaie zichtlocaties. De ontwikkeling van het bedrijventerrein is overgedragen aan de Ontwikkelingsmaatschappij Midden Limburg (OML). Ga voor informatie naar www.oml.nl.


De Berk

De Berk is een wijk en bedrijventerrein in het noorden van Echt, ter hoogte van knooppunt Het Vonderen. Het is een modern, gemengd bedrijventerrein van ongeveer 70 hectare groot. Het ligt gedeeltelijk ingeklemd tussen de spoorlijn Sittard - Roermond en de A2. De Berk heeft sinds 2007 het Keurmerk Veilig Ondernemen. De Berk heeft (inter)nationaal opererende bedrijven aangetrokken. Er is bouwrijpe grond beschikbaar. Meer informatie over De Berk is te vinden op www.deberk.nl of neem contact op met secretaris R. Leenders van de belangenvereniging via (0475) 417171.


De Loop

Bedrijventerrein De Loop in Echt ligt op een toplocatie langs de A2 en is ongeveer 60 ha groot. Het netto-oppervlak van het bedrijfsterrein is 45 hectaren. Op dit terrein zijn ongeveer 55 bedrijven gevestigd, zowel middelgrote productiebedrijven als handelsbedrijven. Er is ook maakindustrie gevestigd. Het openbaar gebied op De Loop is volledig op orde. Aan de entrée vanaf de A2 wordt wel gewerkt aan een verbetering van de uitstraling, waar mogelijk in samenwerking met gevestigde bedrijven. De bedrijfskavels op het bedrijventerrein zijn, op één na, volledig uitgegeven. Het bedrijventerrein is via een randweg, vanaf de A2 en A73, verbonden met de andere bedrijfsterreinen De Berk en Businesspark Midden-Limburg.


De Wolfskoul

Momenteel wordt Bedrijventerrein De Wolfskoul in Susteren heringericht. Het bedrijventerrein is ca. 18 hectare groot. Ga voor meer informatie over De Wolfskoul naar www.dewolfskoul.nl.


Bedrijventerrein Dieterderweg

Bedrijventerrein Dieterderweg in Susteren heeft een netto bedrijfsoppervlakte van ongeveer 20 hectaren. Op dit bedrijventerrein zijn ongeveer twaalf bedrijven gevestigd met een totaal personeelsbestand van plusminus 200 medewerkers. Het bedrijventerrein ligt langs de Maaseikerweg met weinig openbaar gebied. Mogelijke herstructurering wordt daarom uitgevoerd in samenwerking met de gevestigde bedrijven. Op het terrein is een groot container handelsbedrijf en een grote dakpannenfabriek gevestigd. Daarnaast zijn er een autoverkoopbedrijf, enkele metaalbewerkings- en handelsbedrijven gevestigd. Het bedrijventerrein heeft een gunstige ligging langs de provinciale weg, dichtbij het centrum en de A2, en is daardoor zichtbaar en goed bereikbaar.


Leisurepark In de Bandert

In de Bandert (aan de Bandertlaan/Wilhelminalaan in Echt) is een veelzijdig leisurepark in ontwikkeling. Een sportieve en recreatieve zone met sporthal, overdekt zwembad inclusief speel- en ligweide, een tennispark (11 tennisbanen), 6 voetbalvelden met bijbehorende clubaccommodaties en een terrein voor hondendressuur. In de onmiddellijke omgeving zijn veel leisure-functies: fitnesscentrum Sportcity, overdekte speeltuin de Ballon, avonturenpark Valdeludo en activiteitenlocatie All-In-Echt. De totale grootte is 60 hectare. Hier kan ca. 8 hectare direct worden ingevuld. Voor meer informatie over beschikbare kavels kunt u contact opnemen met het Bedrijfscontactpunt.