De gemeente Echt-Susteren heeft 6 (bedrijven)terreinen.

Businesspark Midden-Limburg

Businesspark Midden-Limburg ligt dichtbij knooppunt Het Vonderen. De terreinen zijn met name bestemd voor transport- en logistieke bedrijven en modern gemengde bedrijvigheid. De totale oppervlakte is ongeveer 40 hectare. Door de directe ligging aan de A2, A73 en N276 is het terrein goed bereikbaar en heeft het mooie zichtlocaties. Ontwikkelingsmaatschappij Midden Limburg (OML) ontwikkelt dit bedrijventerrein. Ga voor informatie naar www.oml.nl(externe link).

De Berk

De Berk is een bedrijventerrein in het noorden van Echt, ter hoogte van knooppunt Het Vonderen. Het is een modern, gemengd bedrijventerrein met (inter)nationaal opererende bedrijven van ongeveer 70 hectare groot. Het ligt gedeeltelijk ingeklemd tussen de spoorlijn Sittard - Roermond en de A2. De Berk heeft sinds 2007 het Keurmerk Veilig Ondernemen. Meer informatie over De Berk vindt u op www.deberk.nl(externe link) of u neemt contact op met secretaris R. Leenders van de belangenvereniging via 0475 41 71 71.

De Loop

Bedrijventerrein De Loop in Echt ligt op een toplocatie langs de A2 en is ongeveer 60 hectare groot. Het netto-oppervlak van het bedrijfsterrein is 45 hectare. Op dit terrein zijn ongeveer 55 bedrijven gevestigd; middelgrote productiebedrijven, handelsbedrijven en maakindustrie. Het openbaar gebied op De Loop is volledig op orde. Bij de entree vanaf de A2 wordt gewerkt aan het verbeteren van de uitstraling, waar mogelijk in samenwerking met gevestigde bedrijven. Het bedrijventerrein is via een randweg, vanaf de A2 en A73, verbonden met bedrijfsterreinen De Berk en Businesspark Midden-Limburg.

De Wolfskoul

Er wordt samen met de ondernemers bekeken op welke manier het bedrijventerrein de Wolfskoul in Susteren  veiliger, groener en duurzamer kan worden gemaakt. Dit bedrijventerrein is ongeveer 18 hectare groot.

Bedrijventerrein Dieterderweg

Bedrijventerrein Dieterderweg in Susteren heeft een netto bedrijfsoppervlakte van ongeveer 20 hectare. Op dit bedrijventerrein zijn zo’n twaalf bedrijven gevestigd met een totaal personeelsbestand van plusminus 200 medewerkers. Het bedrijventerrein ligt langs de Maaseikerweg en heeft weinig openbaar gebied. Op het terrein is een groot containerhandelsbedrijf en een grote dakpannenfabriek gevestigd. Daarnaast liggen er een autoverkoopbedrijf, enkele metaalbewerkings- en handelsbedrijven. Het terrein wordt uitgebreid door met een aantal nieuwe bedrijfshallen, bedoeld voor opslag. Het bedrijventerrein heeft een gunstige ligging langs de provinciale weg, dichtbij het centrum en de A2. Het is daardoor goed zichtbaar en bereikbaar.

Bedrijvenpark Pey

Vlak aan de Rijksweg met uitvalswegen naar de snelweg ligt het bedrijvenpark Pey. Op dit park liggen diverse bedrijfsruimtes/kantoren. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid op het bedrijvenpark.