Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 31 maart de aangescherpte maatregelen verlengd (tot en met 28 april) om het coronavirus onder controle te krijgen. Kijk hier voor deze aangescherpte maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Gemeentehuis gesloten op maandag 13 april 2020
In verband met tweede Paasdag is het gemeentehuis maandag 13 april 2020 gesloten.

 

Bodeminformatie

De kwaliteit van de bodem van verschillende gebieden binnen de gemeente Echt-Susteren is vastgelegd in de bodemkwaliteitskaart. Inzicht in de bodemkwaliteit is onder meer van belang in verband met hergebruik van grond.

Via het bodemloket kunt u provinciale bodeminformatie opzoeken over de gemeente Echt-Susteren.

Bodemkwaliteit bij grondtransacties en aanwezigheid ondergrondse tanks

Soms heeft u bij grondtransacties informatie over de kwaliteit van de bodem nodig. Deze informatie kunt u bij de gemeente opvragen via het contactformulier. Zo kunt u vragen of:

  • Er bodemonderzoeken zijn uitgevoerd
  • Er bodembedreigende handelingen hebben plaatsgevonden
  • Er ter plaatse bodemverontreiniging bekend is

Ook informatie over de aanwezigheid van ondergrondse tanks bij particulieren kunt u via het contactformulier opvragen. In uw (digitale) aanvraag staat in ieder geval:

  • Uw naam, adresgegevens en telefoonnummer
  • Een kadastrale aanduiding of adres van het perceel waarvan u informatie wenst
  • Welke informatie u wenst

Wilt u meer weten over de bodemkwaliteit en grondverzet? Neem contact op met de gemeente.