Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. Nederland blijft daarom tot en met ten minste 9 februari in lockdown. Kijk hier voor de maatregelen. Hier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Bodeminformatie

De kwaliteit van de bodem van verschillende gebieden binnen de gemeente Echt-Susteren is vastgelegd in de bodemkwaliteitskaart. Inzicht in de bodemkwaliteit is onder meer van belang in verband met hergebruik van grond.

Via het bodemloket kunt u provinciale bodeminformatie opzoeken over de gemeente Echt-Susteren.

Bodemkwaliteit bij grondtransacties en aanwezigheid ondergrondse tanks

Soms heeft u bij grondtransacties informatie over de kwaliteit van de bodem nodig. Deze informatie kunt u bij de gemeente opvragen via het contactformulier. Zo kunt u vragen of:

  • Er bodemonderzoeken zijn uitgevoerd
  • Er bodembedreigende handelingen hebben plaatsgevonden
  • Er ter plaatse bodemverontreiniging bekend is

Ook informatie over de aanwezigheid van ondergrondse tanks bij particulieren kunt u via het contactformulier opvragen. In uw (digitale) aanvraag staat in ieder geval:

  • Uw naam, adresgegevens en telefoonnummer
  • Een kadastrale aanduiding of adres van het perceel waarvan u informatie wenst
  • Welke informatie u wenst

Wilt u meer weten over de bodemkwaliteit en grondverzet? Neem contact op met de gemeente.