De gemeente Echt-Susteren, ook wel bekend als Het Smalste Stukje Nederland, bevindt zich in Limburg precies tussen België en Duitsland in. Letterlijk daar waar Nederland het smalst is, is het niet breder dan 4,8 km.

Het is een uitgestrekte plattelandsgemeente met 32.000 inwoners, negen kernen met 24 dorpen, grote buitengebieden en meerdere bedrijventerreinen. Om onze inwoners, ondernemers en bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn, werken we volgens de principes van Cittaslow: een internationaal keurmerk dat garant staat voor kwaliteit van leven met veel aandacht voor duurzaamheid en burgerparticipatie.

Bereikbaarheid

De centrale ligging in Limburg, gecombineerd met de nabijheid van België en Duitsland, zorgt ervoor dat er nauw contact is met samenwerkingspartners vanuit alle windstreken. Dit in combinatie met de uitvalswegen A73 en A2 en twee treinstations, maakt Echt-Susteren dé ideale uitvalsbasis om te wonen, te recreëren én te werken.

Zo ligt het treinstation van Echt op 5 minuten loopafstand van het gemeentehuis en is de A2 op een steenworp afstand. Ook is er voldoende parkeergelegenheid en zijn er E-cars beschikbaar voor het maken van duurzame dienstreizen.

Werkvoorzieningen

De gemeente Echt-Susteren biedt naast alle reguliere voorzieningen ook faciliteiten om ergonomisch verantwoord, flexibel en hybride te werken. Met daarnaast goede secundaire voorwaarden en voldoende ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden is de gemeente Echt-Susteren een betrouwbare, toegankelijke en sociale werkgever.

Vacatures

De gemeentelijke vacatures worden beschikbaar gesteld via IGOM(externe link). Houd ook onze LinkedIn-pagina(externe link) in de gaten. Wilt u een open sollicitatie sturen of bent u op zoek naar een stageplaats? Neem dan contact op met de servicedesk HRM via solliciteren@echt-susteren.nl.

Subsidie Europees Sociaal Fonds

Om mensen aan het werk te helpen maakt ook onze gemeente gebruik van de subsidieregeling Europees Sociaal Fonds (ESF) van de Europese Unie. Het ESF ondersteunt werkgelegenheid, helpt mensen op weg naar werk en draagt bij aan opleidingen.

Ondersteuning en begeleiding

Wij bieden aan kwetsbare groepen (extra) ondersteuning en begeleiding op hun weg naar werk. Deels doen we dat als gemeente zelf. Maar meestal werken we samen met onze partners Westrom, het Werkgeversservicepunt en met een aantal andere re-integratiebedrijven. Ons doel daarbij is dat mensen zonder hindernissen aan het werk kunnen.

Subsidieregeling na corona

De gevolgen van de Coronacrisis op de arbeidsmarkt zijn groot. Dat geldt zeker voor mensen die door hun beperking niet zo gemakkelijk aan het werk kunnen, voor jongeren en voor mensen die niet gemakkelijk aan werk kunnen komen. 
De Europese Unie ondersteunt ons met de subsidieregeling ESF REACT EU(externe link) om deze groepen aan een baan te helpen.

Subsidieregeling vanuit het Europees Sociaal Fonds

Waar is de subsidie voor bedoeld?

  • Om te zorgen voor minder jeugdwerkloosheid en meer kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Om kwetsbare werkenden en werkzoekenden te begeleiden en op te leiden.
  • Om leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs en het praktijkonderwijs te begeleiden en op te leiden zodat zij de stap naar een baan kunnen maken.