Gewijzigde openingstijden in verband met de verkiezingen
Op maandag 15 maart is het gemeentehuis geopend van 09:00-13:00 uur. Op dinsdag 16 maart en woensdag 17 maart is het gemeentehuis gesloten. Telefonisch is het gemeentehuis wel bereikbaar op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart van 09:00-17:00 uur. Het stembureau in het gemeentehuis is van maandag 15 maart tot en met woensdag 17 maart geopend van 07:30-21:00 uur. Kijk hier voor meer infomatie over de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart.

Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Buitenlands rijbewijs omwisselen

U kunt uw buitenlandse rijbewijs alleen omwisselen als u aan deze voorwaarden voldoet:

  • U staat geregistreerd in de basisregistratie personen;
  • U heeft een geldig Nederlands identiteitsbewijs of verblijfsdocument.

Daarnaast geldt dat u uw rijbewijs behaald heeft in een land:

Het is niet mogelijk om een spoedaanvraag te doen voor een omwisseling van een buitenlands rijbewijs

Het omwisselen van een buitenlands rijbewijs kan enkele weken duren. Dit komt doordat uw buitenlandse rijbewijs en uw aanvraag worden opgestuurd naar de RDW. In deze periode mag u niet rijden. Houd hier rekening mee bij het plannen van de afspraak. U krijgt bericht wanneer u het rijbewijs kunt ophalen. U moet uw nieuwe rijbewijs persoonlijk komen ophalen. Uitgebreide informatie over het omwisselen van een buitenlands rijbewijs vindt u bij de RDW.

Bij de aanvraag heeft u nodig:

  • Uw geldige buitenlandse rijbewijs;
  • Uw geldige identiteitsbewijs;
  • 1 pasfoto. Let op de eisen;
  • Indien van toepassing, een verklaring van geschiktheid (deze vraagt u aan bij het CBR);
  • Indien uw buitenlandse rijbewijs  (of één of meerdere categoriën hierop) is verlopen, een; verklaring van de uitgevende instantie waaruit blijkt dat er geen bezwaar is tegen de afgifte van een Nederlands rijbewijs;
  • Het CBR kan vragen om een eigen verklaring over uw gezondheid;
  • U betaalt bij de aanvraag contact of per pin.

Het omwisselen van een buitenlands rijbewijs kost € 41,- (2021).