Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 20 april van kracht. De avondklok wordt wel iets aangepast. Vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in om 22.00 uur. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Buurtpreventie

Buurtpreventie is een initiatief van en door buurtbewoners om de veiligheid in hun wijk te verhogen.

Buurtpreventieteam

Een buurtpreventieteam bestaat uit één of meerdere coördinatoren en een aantal teamleden. Deze inwoners maken in hun eigen wijk of buurt op zelfgekozen afgesproken tijden een ronde door de buurt om opvallendheden te signaleren en bij te dragen aan veilige wijken en kernen.

Dit kan samen met (buur)man/vrouw, vriend(in), kennis of hondenbezitters. Het zijn bewoners met hart voor hun buurt, die allemaal vrijwilligers die een oogje in het zeil houden. Het team is alert op verdachte situaties en meldt deze bij de politie. Daarnaast kan het preventieteam buurtbewoners erop wijzen de buurt nog veiliger te maken, door inbraakgevoelige situaties kenbaar te maken.


Doe mee!

Dankzij de preventieteams wordt de veiligheid, leefbaarheid én sociale cohesie in de wijken behouden en mogelijk verbeterd. De buurtpreventieteams zijn altijd op zoek naar meer vrijwilligers om de teams te versterken. U kunt daar een bijdrage aan leveren. Wilt u meer informatie over een van de teams of wilt u zich aansluiten bij een buurtpreventieteam? Neem dan contact op met één van de teams via onderstaande contactgegevens.


Wijkagenten

Buurtpreventieteams worden ondersteund en gefaciliteerd door de gemeente en de politie. De buurpreventieteams kunnen de wijkagenten van Echt-Susteren contacteren indien zij verdachte situaties constateren.

Wijkagenten Echt-Centrum
Bram Impelmans en Jack Mohren
Gebied ten westen van de Rijksweg N-295

Wijkagent Echt-Oost
Frank Puts
Gebied ten oosten van de Rijksweg N-295

Wijkagenten Susteren e.o.
Clarence Pielaat, Jordy Dresen
Gebied Susteren en omstreken

Wijkagenten in uw buurt
Kijk dan op www.politie.nl/mijn-buurt of stuur een mail naar wijkagent-echt-susteren@limburg-noord.politie.nl


Teams in Echt-Susteren

In Echt-Susteren zijn al 23 buurtpreventieteams actief. Een overzicht van de teams en contactgegevens:

Echt
Susteren
Nieuwstadt
Schilberg buurtpreventieteam.kleefveld@gmail.com
Pey
Koningsbosch

preventiedeboesj@hotmail.com

Berkelaar

buurtpreventieberkelaar@gmail.com

Sint Joost

buurtpreventie@sintjoas.nl

Dieteren

buurtpreventiedieteren@gmail.com

Maria Hoop

buurtpreventie-mariahoop@outlook.com

Roosteren buurtpreventieroosteren@gmail.com
Illikhoven/Visserweert bewonersoverlegillikhoven@gmail.com