Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u de meest actuele noodverordening van de Veligheidsregio Limburg-Noord. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Het gebruik van (een deel van) de weg

Wilt u (een deel van) de weg gebruiken? Bijvoorbeeld om er een steiger of puincontainer te plaatsen? Dan heeft u daarvoor meestal geen vergunning nodig.

Voldoet uw aanvraag aan alle voorschriften van de beleidsregels? Dan heeft u géén vergunning nodig. In de beleidsregels staan hiervoor voorwaarden benoemd zoals:

  • Grootte van het voorwerp dat u wilt plaatsen
  • Locatie waar u het voorwerp wilt neerzetten
  • Hoe lang u het voorwerp wilt laten staan
  • Veiligheid op de weg

Weet u niet zeker of u aan de beleidsregels voldoet? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente. Telefoon 0475 478 478.