Lokale cadeaubon

In 2021 is de gemeente gestart met de lokale cadeaubon waarbij de volledige waarde van de cadeaubon besteed kan worden bij de lokale ondernemers en verenigingen.
In 2023 heeft elk huishouden in Echt-Susteren een cadeaubon ter waarde van € 150 ontvangen. Dit project is op 31 december 2023 afgerond.

Deze cadeaubon is in diverse waardes te koop bij de balie van het gemeentehuis. Mantelzorgers ontvangen het mantelzorgcompliment in de vorm van een lokale cadeaubon. Kijk voor meer informatie hierover op de pagina Mantelzorg op deze website.

De lokale cadeaubon kunt u inleveren bij meer dan 300 aangesloten ondernemers en verenigingen in de gemeente Echt-Susteren (Het Smalste Stukje Nederland).

Activeer bon

Voor inwoners

Hieronder leest u veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op via [email protected].

Wat is het verschil tussen de lokale cadeaubon en de lokale cadeaubon die u kunt ontvangen als mantelzorgcompliment?

De lokale cadeaubon is tot 1-1-2024 uitgegeven in zowel een papieren bon als een pasje. Beide zijn tot 2 jaar na activatiedatum geldig.
De papieren bon moet in één keer uitgegeven worden. De bon in de vorm van een pasje is in delen te besteden.

De lokale cadeaubon die u ontvangt wanneer u een mantelzorgcompliment heeft gekregen wordt ook uitgegeven als een pasje. Deze cadeaubon is tot 2 jaar na activatie geldig. Ook deze bon kunt u in delen besteden.

Hoe en waar lever ik de lokale cadeaubon in?

U levert de lokale cadeaubon in bij deelnemende ondernemers en verenigingen. In het overzicht van deelnemende ondernemers en verenigingen ziet u welke dit zijn. De ondernemer of vereniging scant uw pas. Uw saldo wordt meteen bijgewerkt.

Wat moet ik doen als er te weinig saldo op mijn pas staat?

Staat er te weinig saldo op uw pas om de betaling bij een ondernemer of vereniging te voldoen? Dan betaalt u het resterende bedrag bij.

Waar vind ik het saldo en de geldigheid van de lokale cadeaubon?

Het resterende saldo van uw lokale cadeaubon bekijkt u op de website van het smalste stukje Nederland.

Voor ondernemers en verenigingen

De lokale cadeaubon kan al bij veel ondernemers en verenigingen ingeleverd worden. Denk aan eetgelegenheden, winkels, supermarkten en weekmarkten of inwoners kunnen de contributie of sport- en muzieklessen betalen.

Volledige bedrag voor u

Voor de ondernemers en verenigingen zijn er geen kosten verbonden aan de lokale cadeaubon. U ontvangt namelijk het exacte bedrag dat op de bij u ingeleverde cadeaubon staat. Hiermee investeert de gemeente op structurele wijze in de lokale economie, waar iedere ondernemer en vereniging van profiteert.

Aanmelden als deelnemende ondernemer of vereniging

De lokale cadeaubon kan al ingeleverd worden bij meer dan 330 ondernemers of verenigingen in Het Smalste Stukje Nederland. Daarmee geeft u de inwoners van gemeente Echt-Susteren de kans om bij uw organisatie de bonnen in te leveren én genereert u zelf extra omzet met elke bij u ingeleverde cadeaubon. Meld u vandaag nog aan als inleverpunt op www.hetsmalstestukjenederland.nl/lokale-cadeaubon.

Veelgestelde vragen

Hieronder leest u veelgestelde vragen door ondernemers en verenigingen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op via [email protected].

Waar kan ik mijn organisatie aanmelden als inleverpunt?

Op www.hetsmalstestukjenederland.nl/lokale-cadeaubon kunt u zich aanmelden als inleverpunt.

Wat gebeurt er nadat ik mijn organisatie heb aangemeld?

Na aanmelding ontvangt u binnen drie werkdagen een mail met inloggegevens en instructies voor het lokale cadeaubon systeem. Via de post krijgt u een raamsticker en kaartje (wobbler) voor bij de kassa toegestuurd. Uw onderneming krijgt haar eigen pagina op www.hetsmalstestukjenederland.nl. Deze pagina wordt binnen 5 tot 7 werkdagen na aanmelding voor u aangemaakt. Ook wordt u toegevoegd aan de lijst van inleverpunten.

Hoe neem ik een ingeleverde lokale cadeaubon aan?

Zodra iemand een lokale cadeaubon bij u inlevert, neemt u deze in ontvangst en scant u de streepjescode met de lokale cadeaubon app of met uw gekoppelde kassasysteem. Hiermee claimt u de lokale cadeaubon. De app laat zien of deze lokale cadeaubon geldig is. Lukt het niet om de streepjescode te scannen met de app? Dan kunt u de code invoeren op ondernemers.lokalebon.nl/login. Let er wel op dat u op deze manier typfouten kunt maken. Informatie en inloggegevens voor de app en website ontvangt u na het aanmelden.

Zijn er instructievideo’s voor het claimen van lokale cadeaubonnen?

Ja, bekijk hier de instructievideo.

Wanneer worden geclaimde bonnen uitbetaald?

Het bedrag van de geclaimde bonnen wordt elke maandag uitbetaald aan het bij Stichting beheer Geldmiddelen Lokale Cadeaubon bekende rekeningnummer. In het geval van feestdagen wordt het bedrag de eerst volgende werkdag uitbetaald.

Wat moet ik doen als het niet lukt om in te loggen op de app of de website?

Heeft u problemen met inloggen? Neem dan contact op via [email protected].