Gewijzigde openingstijden in verband met de verkiezingen
Op maandag 15 maart is het gemeentehuis geopend van 09:00-13:00 uur. Op dinsdag 16 maart en woensdag 17 maart is het gemeentehuis gesloten. Telefonisch is het gemeentehuis wel bereikbaar op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart van 09:00-17:00 uur. Het stembureau in het gemeentehuis is van maandag 15 maart tot en met woensdag 17 maart geopend van 07:30-21:00 uur. Kijk hier voor meer infomatie over de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart.

Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Maria Hoop

De naam van de plaats Maria Hoop is pas officieel sinds 1953. Voorheen werd dit aangeduid als Diergaarde. Het was het jachtgebied van de graven en later hertogen van Gelre als zij in hun kasteel te Montfort resideerden. De huidige naam Maria Hoop heeft te maken met de vestiging van de paters Passionisten. Die stichtten hier in 1925 een klooster dat was toegewijd aan Maria der Heilige Hope.

Maria Hoop - Diergaarderstraat 1976

Kasteelheuvel uit de 12e eeuw

Bij Maria Hoop ligt de zeer interessante motteheuvel waarop in de Middeleeuwen een mottekasteel heeft gestaan. De heuvel ligt bij de Boekhorstweg ten noorden van Maria Hoop. Het is een belangrijk archeologisch monument.


Putbroek is wereldnieuws

Putbroek bij Maria Hoop was in 1931 wereldnieuws. De moord op vier jongemannen uit Putbroek door de plaatselijke jachtopziener baarde toen veel opzien. Langs de Annendaalderweg staat een kruis als herinnering aan de plaats waar drie jongemannen na de moord werden gevonden. Een kruis in het bos herinnert aan de plaats waar het vierde slachtoffer werd gevonden. Op het kerkhof in Maria Hoop staat op hun gemeenschappelijk graf een monument.