Vanaf 1 augustus 2021 is het mogelijk om op elke gewenste locatie in de gemeente Echt-Susteren te trouwen. Deze locatie moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Voor alle locaties geldt dat ze voor iedereen toegankelijk en veilig moeten zijn. Daarvoor bent u zelf verantwoordelijk. Ook mag de ceremonie de openbare orde niet verstoren. Daarnaast moet de eigenaar/beheerder toestemming geven dat u gebruik mag maken van deze locatie om uw huwelijk te laten voltrekken.

De gewenste trouwlocatie kunt u aangeven op het meldingsformulier. Dit vindt u op de pagina 'Melden van een voorgenomen huwelijk of partnerschap'.

Het aanvraagformulier en de voorwaarden die gelden wanneer u kiest voor een eigen gekozen trouwlocatie, die vindt u onderaan deze pagina.

Uiteraard kunt u ook nog steeds kiezen voor onze bijzondere trouwlocatie Kasteel Eyckholt. Zij zijn al jaren gespecialiseerd in het organiseren van bruiloften en nemen al uw zorgen rondom het organiseren van de huwelijksceremonie uit handen.

Gedekte tafels in serre van kasteel Eyckholt

Thuishuwelijk / eigen gekozen trouwlocatie

Het is mogelijk om in de eigen woning, in de woning van de ouders of in de woning van vrienden het huwelijk/ de partnerschapsregistratie te laten voltrekken. Daarnaast is een eigen gekozen locatie eveneens mogelijk. Door het bruidspaar/ aanstaande partners (of eigenaar/ beheerder) wordt er een aanvraagformulier trouwlocatie ondertekend, waarin de voorwaarden staan vermeld waaraan de locatie moet voldoen.