Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Wensauto

Het inzetten van Wensauto’s ondersteunt hulpbehoevenden die zich graag willen vervoeren binnen de gemeentegrenzen, maar dit vaak niet meer geheel zelfstandig kunnen. Met de Wensauto kunnen gebruikers boodschappen halen, naar zorgvoorzieningen gaan of deelnemen aan sociale activiteiten. Hierdoor kunnen ze langer zelfstandig blijven en neemt het de druk weg van hun omgeving.

Wensauto’s bieden een extra vervoersdienst, naast het bestaande openbare vervoer, voor mensen die minder mobiel of zelfredzaam zijn. De Wensauto haalt u thuis op en brengt u bijvoorbeeld naar de huisarts, de dagbesteding, een begrafenis, een familiebezoek, het gemeentehuis, het winkelcentrum of naar aansluitingen op het openbaar vervoer, zoals de bushalte of een station.

  • Het vervoer is in principe bedoeld voor alle inwoners, maar mensen die niet meer beschikken over een auto, fiets, bromfiets of niet in staat zijn om gebruik te maken van het openbaar vervoer, krijgen voorrang.
  • Reizigers dienen zelfstandig in- en uit te kunnen stappen (een rollator is geen bezwaar)
  • Met de Wensauto kunnen gebruikers boodschappen halen, naar zorgvoorzieningen gaan of deelnemen aan sociale activiteiten.
  • De Wensauto’s rijden van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur binnen de gemeentegrenzen, maar gaan ook net hier buiten, zoals bijvoorbeeld naar Buchten, Holtum, Stevensweert, Ohé en Laak, Maasbracht, Tüddern of Maaseik. De ziekenhuizen in Roermond en Sittard worden ook met de Wensauto’s bezocht.

Hoe werkt het

  • Om gebruik te kunnen maken van de Wensauto’s is het belangrijk dat u minimaal één werkdag van tevoren tussen 9.00 uur en 12.00 uur uw rit reserveert via 0475 – 227199 (wanneer u woont binnen kengetal 0475) of 046 – 2077088 (wanneer u woont binnen kengetal 046)
  • Een enkele rit binnen de gemeente kost €1,50 per persoon. Moet u net ergens buiten de gemeente zijn, dan kost een enkele rit €3,- per persoon

Het initiatief om wensauto’s in te zetten in Echt-Susteren is ontstaan door de samenwerking tussen de Provincie Limburg, de gemeente Echt-Susteren en Stichting Leefbaarheid Echt-Susteren (LES). Stichting LES is opgericht door buurtvertegenwoordigers uit de negen kernen van de gemeente met als doel om de leefbaarheid binnen de kernen te waarborgen.

De Wensauto’s van Echt-Susteren worden beheerd en gereden door vrijwilligers die de taken van chauffeurs, planners en coördinatoren vervullen. Om de Wensauto te blijven ondersteunen is Stichting LES altijd op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen met dit sociaal-maatschappelijke initiatief. Heeft u hierin interesse? Neem dan contact op met Stichting LES via secretaris@st-les.nl. Voor meer informatie over de wensauto’s kunt een mail sturen naar info@st-les.nl of bellen naar 0475 – 227199 of 046 – 2077088.