Reist u veel? Dan kunt u een zakenpaspoort aanvragen. Het zakenpaspoort is een gewoon paspoort met 66 in plaats van 34 pagina's. Maak voor de aanvraag van het paspoort een afspraak. Na 5 werkdagen kunt u het zonder afspraak ophalen.

Afspraak maken

Wat u moet weten

Spoedaanvraag

Heeft u uw zakenpaspoort snel nodig? Doe dan een spoedaanvraag. Hieraan zijn extra kosten verbonden. Met een afspraak vóór 14.00 uur kunt u het paspoort meestal de volgende werkdag ophalen. U kunt het gegarandeerd na twee werkdagen ophalen. Bent u uw eerder afgegeven zakenpaspoort kwijt? Dan is een spoedaanvraag niet altijd mogelijk. Informeer hiernaar bij de gemeente.

Kwijt of gestolen

Is uw zakenpaspoort kwijt of gestolen? Geef dit dan digitaal door via onderstaande knop en maak daarna een afspraak om een nieuwe zakenpaspoort aan te vragen.

DigiD linkVermissing reisdocument doorgeven

Lukt het niet om de vermissing digitaal door te geven? Maak dan een afspraak 'Paspoort/identiteitskaart aanvragen na vermissing'. Geef tijdens uw aanvraag aan dat uw zakenpaspoort vermist is. Er wordt dan op dat moment een vermissingsverklaring opgemaakt.

Vindt u uw zakenpaspoort terug? Lever het dan in bij de gemeente. Dit paspoort is niet meer geldig.

Meenemen

  • Alle identiteitsbewijzen en paspoorten die u heeft. Ook als ze verlopen zijn.
  • Een pasfoto van maximaal 6 maanden oud. Dit zijn de eisen(externe link) waaraan de pasfoto moet voldoen. U kunt ook op het gemeentehuis pasfoto's laten maken.
  • Geld of pinpas.

Kosten

Soort paspoort

Prijs 2023

Zakenpaspoort voor personen van 18 jaar en ouder

€ 77,85

Spoedaanvraag zakenpaspoort

€ 53