Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. Nederland blijft daarom tot en met ten minste 9 februari in lockdown. Kijk hier voor de maatregelen. Hier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Bewijs van Nederlanderschap

Om een bewijs van Nederlanderschap te krijgen:

  • Hebt u de Nederlandse nationaliteit
  • Bent u ingeschreven in de gemeente Echt-Susteren, óf
  • Bent u niet meer ingeschreven in Nederland, maar was Echt-Susteren uw laatste woonplaats voor vertrek

Digitaal aanvragen

U kunt bij de digitale aanvraag van een uittreksel basisregistratie personen kiezen voor de optie 'Bewijs Nederlanderschap'. U heeft hiervoor een DigiD nodig.

  • Legitimatiebewijs, zoals paspoort of rijbewijs
  • Machtigt u iemand? Dan neemt de gemachtigde persoon uw schriftelijke machtiging mee en zijn of haar eigen legitimatiebewijs
Soort verklaring Prijs 2021
Bewijs van Nederlanderschap          € 7,75