Verduurzamen is een breed begrip dat veel vragen én ervaringen oproept. "Mooi om te zien dat de Echt-Susteren Energie Coöperatie hiervoor een tweede ronde lokale bijeenkomsten organiseert in mei en juni. En zo bewoners helpt te verduurzamen, energie te besparen en mede-eigenaar te worden van een zonnepark," aldus wethouder duurzaamheid Hub Meuwissen. "Samen werken we aan een duurzaam Echt-Susteren."

Inspirerende onderwerpen

Echt-Susteren Energie Coöperatie licht tijdens bijeenkomst in verschillende dorpskernen een aantal onderwerpen toe. Hierbij is de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen. De onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:

  • Wat is en doet een lokale energiecoöperatie?
  • Lokale zonneparken: wat en waar en voortgang, mede-eigenaar worden voor een klein bedrag, tegelijk zeggenschap en een leuk rendement wat betreft rente/ dividend én milieu.
  • Waar kan de energiecoöperatie inwoners mee helpen: advies, scans, subsidie.
  • Welke stappen en in welke volgorde te maken: rendementen (hybride), warmtepompen, airco, zonnepanelen, batterijen en isolatie. Waar op te letten?

Data en locaties

Deze bijeenkomsten, mede mogelijk gemaakt door de gemeente Echt-Susteren, zijn voor alle inwoners van Echt-Susteren en omgeving. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van de energiecoöperatie. De zes bijeenkomsten zijn in de verschillende kernen in de gemeente. De bijeenkomsten starten allemaal om 19.30 uur, met een inloop vanaf 19.15 uur. Van 19.30 uur tot 21.00 uur komen de bovengenoemde onderwerpen en meer aan bod en is er ruimte voor het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

DatumKernLocatie
28 meiNieuwstadtGemeenschapshuis
Millenerstraat 4a, Nieuwstadt
29 meiEchtMuseum van de Vrouw
Plats 1, Echt
30 meiSint Joost’t Patronaat
Caulitenstraat 6, Sint Joost
31 meiMaria HoopDorpshuis De Annendaal
Annendaalderweg 12A, Maria Hoop
3 juniPeyMFC De Peijerhaof
Houtstraat 7, Pey
4 juniDieterenGemeenschapshuis De Koppel
Vleutstraat 22, Dieteren

Aanmelden is fijn. Dat kan per mail naar [email protected].

Meer informatie

Bezoek de website van de Echt-Susteren Energie Coöperatie.