Gewijzigde openingstijden
In verband met Hemelvaartsdag is op donderdag 13 mei 2021 het gemeentehuis gesloten.

Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De maatregelen worden wat losser. Blijf alert en houd anderhalve meter afstand, gebruik mondmaskers waar nodig en blijf handen wassen. We zijn er nog niet. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Commissie bezwaarschriften

Het gemeentebestuur legt uw bezwaarschrift voor aan de bezwaarschriftencommissie. Deze onafhankelijke, externe commissie van deskundigen nodigt (u, een vertegenwoordiger van) het gemeentebestuur en eventuele andere betrokkenen uit voor een hoorzitting.

Hoorzitting

U kunt tijdens de hoorzitting mondeling een toelichting geven op uw bezwaarschrift. Na de hoorzitting geeft de commissie schriftelijk een advies aan het gemeentebestuur over de te nemen beslissing op uw bezwaarschrift. Het gemeentebestuur neemt uiteindelijk de beslissing op uw bezwaarschrift en informeert u daarover schriftelijk.De hoorzittingen vinden plaats in het gemeentehuis van Echt-Susteren. U kunt iemand meenemen die namens u het woord doet of u ondersteunt. Tijdens de zitting wordt indien mogelijk bekeken of een minnelijke oplossing mogelijk is. Voor vragen kunt u contact opnemen met de secretaris van de bezwaarschriftencommissie. Dit is een medewerker van het cluster Juridische Zaken.

Informele procedure

Soms leidt een informeel gesprek al tot een oplossing. Daarom onderzoekt de gemeente bij ieder bezwaarschrift of een minnelijke oplossing tot de mogelijkheden behoort. Zodat een procedure niet meer nodig is. De medewerkers van het team Juridische Zaken faciliteren in dat geval een informeel overleg tussen de betrokken partijen.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met de medewerkers van het team Juridische Zaken.