Papieren coronabewijs aanvragen? Bel dan met de CoronaCheck-helpdesk (0800-1421).

Dierennoodhulp

De gemeente heeft een overeenkomst met de Dierenbescherming gesloten om goede hulp aan alle dieren (in nood) te kunnen bieden. Maar wat moet u nu doen als u een dier in nood vindt? Of als u een melding wilt maken van dierenleed of mishandeling?

Tip: Zorg dat u telefonisch doorgeeft om welk dier het gaat, waar het dier zich begeeft en wat er aan de hand is. Geef ook altijd duidelijk uw naam door. Anonieme meldingen worden namelijk niet in behandeling genomen. Mocht 144 om technische redenen niet bereikbaar zijn, bel dan 0900 8844 of in geval van spoed 112.

Iedereen is verplicht om een dier in nood te helpen. Een dier kan bijvoorbeeld vergiftigd of verwond zijn. In de meeste gevallen zult u zelf moeten handelen om het leven van het dier te redden. Heeft u een dier in nood gevonden? Bel dan de dierenambulance Limburg van de Dierenbescherming via telefoonnummer 0900 700 9000. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar. Vanuit de meldkamer kunnen zij een dierenambulance sturen om eerste hulp te verlenen aan zieke, gewonde en zwervende dieren. Gewonde (wilde) dieren en dieren waarvan geen eigenaar bekend is, worden door de dierenambulance meegenomen en vervoerd naar het dierenbeschermingscentrum in Born (dierenasiel). Hier kijkt een dierenarts het dier na en verblijft het dier maximaal 2 weken tot het baasje het dier komt ophalen. Na twee weken gaat het dierenbeschermingscentrum op zoek naar een nieuwe eigenaar.

Wordt u geconfronteerd met mishandeling of verwaarlozing van dieren? Neem dan contact op met het centrale meldpunt 144. Hier komt u in contact met de ‘dierenpolitie’ Deze agenten treden op tegen mishandelaars van dieren, verlenen hulp en proberen dierenleed te voorkomen. Tip: Zorg dat u telefonisch doorgeeft om welk dier het gaat, waar het dier zich begeeft en wat er aan de hand is. Geef ook altijd uw naam door. Anonieme meldingen worden niet in behandeling genomen. Bel 144 en red een dier. Mocht 144 om technische redenen niet bereikbaar zijn, bel dan 0900 8844 of in geval van spoed 112.