Eerste bouwhandeling project Apollo

Op donderdag 27 juni verrichtten wethouders Kim Leurs en Geert Frische samen met ontwikkelaar Van Wijnen en woningbouwvereniging Nester de eerste bouwhandeling voor het project Apollo. Daarmee is de grootschalige herontwikkeling van de voormalige Apollo- en Stobalocatie in het centrum van Echt gestart.

Diverse woningen en appartementen

Wethouder Geert Frische is blij dat er na een lange voorbereidingstijd eindelijk wordt gebouwd. "Het gaat om een zeer markante locatie in onze gemeente met een rijke geschiedenis. Echt geweldig dat hier dadelijk woningen voor onze inwoners gaan komen en voor mensen uit onze regio. Er is voor elk wat wils, koop en huur." Het project bestaat uit 30 woningen in het middenhuur-segment, 7 koopwoningen en 10 studio’s en appartementen. Wethouder Kim Leurs: "We hebben als gemeente de laatste tijd flink geïnvesteerd in nieuwe wegen en rotondes, maar vinden het ook belangrijk dat onze inwoners dichtbij de voorzieningen van ons centrum kunnen wonen. En dan is het mooi dat ook nog eens een aantal bestaande panden kan worden gehandhaafd waar veel van onze inwoners zo’n mooie herinneringen aan hebben."

Meer informatie

Het is de bedoeling dat het project in de tweede helft van 2025 wordt opgeleverd. De verhuur van de 30 appartementen verloopt via Nester. Informatie over de koopwoningen is te vinden op www.woneninapollo.nl.