Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 20 april van kracht. De avondklok wordt wel iets aangepast. Vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in om 22.00 uur. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Financiële ondersteuning voor (gewezen) ondernemers

Heeft u als ondernemer financiële problemen die het voortbestaan van uw bedrijf bedreigen? Misschien kunt u ondersteuning krijgen van de gemeente. Deze regeling heet Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz). Als u uw bedrijf moet stoppen, dan kunt u misschien een IOAZ uitkering krijgen.

De Bbz is voor ondernemers die in de gemeente wonen en voldoen aan onder andere de volgende voorwaarden:

  • Het gezinsinkomen ligt onder bijstandsniveau
  • Er is geen vermogen (huis en bedrijf niet meegeteld)
  • De bank wil geen geld (meer) lenen

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van stichting 155 Help een bedrijf.


Aanvragen

Bbz aanvragen kan via het Sociaal ondernemersloket online (Solo).

SOLO

  • stap 1: ga naar de doelgroepscan van SOLO
  • stap 2: komt u in aanmerking, dan kunt u zich meteen melden voor een aanvraag. Uw melding komt automatisch binnen bij de gemeente. Een medewerker van de gemeente neemt contact met u op

U kunt voor een IOAZ uitkering in aanmerking komen als u minimaal 55 jaar oud bent en de winst uit uw bedrijf onder de bijstandsnorm ligt. Daarnaast gelden nog diverse voorwaarden. U kunt een IOAZ scan doen om te bepalen of u in aanmerking komt. Deze scan vindt u hier.


Aanvragen

IOAZ aanvragen kan via het Sociaal ondernemersloket online (Solo).

SOLO

  • stap 1: ga naar de doelgroepscan van SOLO
  • stap 2: komt u in aanmerking, dan kunt u zich meteen melden voor een aanvraag. Uw melding komt automatisch binnen bij de gemeente. Een medewerker van de gemeente neemt contact met u op