Verhuist u vanuit het buitenland voor langer dan 4 maanden terug naar Nederland? Of bent u uitgeschreven uit de Basisregistratie Personen (BRP)? Dan moet u zich opnieuw in laten schrijven. Kom hiervoor persoonlijk langs bij de balie. Maak eerst een afspraak.

(!) Woonde u in Nederland en bent u vóór oktober 1994 naar het buitenland verhuisd? Dan geldt uw inschrijving als een eerste inschrijving. Meer daarover leest u bij Eerste inschrijving in Nederland.

Afspraak maken

Wat moet u weten?

Iedereen die vanuit het buitenland naar Nederland komt en langer dan 4 maanden in Echt-Susteren gaat wonen moet persoonlijk aangifte komen doen. Ook minderjarige kinderen moeten persoonlijk bij de aangifte aanwezig zijn.

Wat moet u meenemen?

  • Een geldig legitimatiebewijs.
  • Een reisdocument of ander document waaruit uw nationaliteit blijkt.
  • Komt u uit Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius of Sint Maarten? Dan heeft u een bewijs van uitschrijving nodig.
  • Originele documenten van levensgebeurtenissen van uzelf en van uw kinderen uit uw tijd in het buitenland, zoals een geboorteakte, huwelijksakte, erkenningsakte of echtscheidingsakte. Op de website van Nederland Wereldwijd vindt u per land informatie over het vertalen en/of legaliseren van deze documenten.
  • Een koop- of huurcontract.
  • Als u bij iemand gaat wonen: schriftelijke toestemming van de hoofdbewoner en een kopie van een geldig identiteitsbewijs van de hoofdbewoner.

Kosten

Aan hervestiging vanuit het buitenland zijn geen kosten verbonden.