Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 31 maart de aangescherpte maatregelen verlengd (tot en met 28 april) om het coronavirus onder controle te krijgen. Kijk hier voor deze aangescherpte maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Gemeentehuis gesloten op maandag 13 april 2020
In verband met tweede Paasdag is het gemeentehuis maandag 13 april 2020 gesloten.

 

Hulp bij schulden

Zoekt u hulp bij het oplossen van uw schulden? Of wilt u meer informatie over schuldhulpverlening? PLANgroep voert de schuldhulpverlening uit in Echt-Susteren.

Weet u niet meer hoe u uw schulden moet aflossen? Dan is het verstandig om hulp te zoeken. U kunt hiervoor terecht bij Plangroep, de organisatie die de schuldhulpverlening uitvoert voor gemeente Echt-Susteren. De hulp is gratis maar niet vrijblijvend.


Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor schuldhulpverlening in Echt-Susteren, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • U heeft schulden waar u zelf niet uitkomt
  • U heeft een geldig legitimatiebewijs
  • U bent 18 jaar of ouder
  • U staat ingeschreven bij de gemeente Echt-Susteren
  • U heeft een inkomen, dit kan ook een uitkering zijn
  • U bent geen zelfstandig ondernemer. Als zelfstandig ondernemer vindt u meer informatie over hulp bij schulden via Antwoord voor bedrijven

Via de website van Plangroep kunt u zich aanmelden voor schuldhulpverlening in Echt-Susteren. Na aanmelding neemt een medewerker van Plangroep telefonisch contact met u op voor een afspraak.