Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. Nederland blijft daarom tot en met ten minste 9 februari in lockdown. Kijk hier voor de maatregelen. Hier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Hulp bij schulden

Zoekt u hulp bij het oplossen van uw schulden? Of wilt u meer informatie over schuldhulpverlening? PLANgroep voert de schuldhulpverlening uit in Echt-Susteren.

Weet u niet meer hoe u uw schulden moet aflossen? Dan is het verstandig om hulp te zoeken. U kunt hiervoor terecht bij Plangroep, de organisatie die de schuldhulpverlening uitvoert voor gemeente Echt-Susteren. De hulp is gratis maar niet vrijblijvend.


Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor schuldhulpverlening in Echt-Susteren, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • U heeft schulden waar u zelf niet uitkomt
  • U heeft een geldig legitimatiebewijs
  • U bent 18 jaar of ouder
  • U staat ingeschreven bij de gemeente Echt-Susteren
  • U heeft een inkomen, dit kan ook een uitkering zijn
  • U bent geen zelfstandig ondernemer. Als zelfstandig ondernemer vindt u meer informatie over hulp bij schulden via Antwoord voor bedrijven

Via de website van Plangroep kunt u zich aanmelden voor schuldhulpverlening in Echt-Susteren. Na aanmelding neemt een medewerker van Plangroep telefonisch contact met u op voor een afspraak.