Let op: in verband met de aangescherpte coronamaatregelen is het gemeentehuis de komende maandagen vanaf 17.00 uur gesloten. 

Papieren coronabewijs aanvragen? Bel dan met de CoronaCheck-helpdesk (0800-1421).

Hulpverlening

Het leven van alledag is een flinke uitdaging. Er zijn verschillende plekken waar u terecht kunt voor hulp

Hebt u problemen of vragen waar u zelf niet uitkomt en woont u in gemeente Echt-Susteren? Dan kunt u zonder verwijzing terecht bij Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg (AMW-ML).  

Veilig Thuis is een samenvoeging van het huidige Steunpunt Huiselijk Geweld en het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK). Er is een centraal advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling met 1 landelijk telefoonnummer, dat u gratis en 24 uur per dag kunt bereiken via: 0800 - 2000. U wordt geholpen in uw eigen gemeente. U kunt terecht bij Veilig Thuis voor het doen van een melding, vragen van (vrijblijvend) advies en voor hulpverlening voor uzelf en uw omgeving. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Veilig Thuis of bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Heeft u vragen over uw gezondheid, wonen, werk, dagbesteding, voorzieningen of dagelijkse dingen? Dan kunt u daarvoor ook terecht bij het sociale wijkteam bij u in de buurt. In het sociaal wijkteam werken Wmo-consulenten van de gemeente Echt-Susteren en professionele hulpverleners zoals de wijkverpleegkundige en een welzijnswerker samen.