Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. Nederland blijft daarom tot en met ten minste 9 februari in lockdown. Kijk hier voor de maatregelen. Hier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Hulpverlening

Het leven van alledag is een flinke uitdaging. Er zijn verschillende plekken waar u terecht kunt voor hulp

Hebt u problemen of vragen waar u zelf niet uitkomt en woont u in gemeente Echt-Susteren? Dan kunt u zonder verwijzing terecht bij Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg (AMW-ML).  

Veilig Thuis is een samenvoeging van het huidige Steunpunt Huiselijk Geweld en het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK). Er is een centraal advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling met 1 landelijk telefoonnummer, dat u gratis en 24 uur per dag kunt bereiken via: 0800 - 2000. U wordt geholpen in uw eigen gemeente. U kunt terecht bij Veilig Thuis voor het doen van een melding, vragen van (vrijblijvend) advies en voor hulpverlening voor uzelf en uw omgeving. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Veilig Thuis of bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Heeft u vragen over uw gezondheid, wonen, werk, dagbesteding, voorzieningen of dagelijkse dingen? Dan kunt u daarvoor ook terecht bij het sociale wijkteam bij u in de buurt. In het sociaal wijkteam werken Wmo-consulenten van de gemeente Echt-Susteren en professionele hulpverleners zoals de wijkverpleegkundige en een welzijnswerker samen.