Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft op 19 mei aangegeven dat de coronamaatregelen verder worden verruimd. Kijk hier voor de huidige maatregelen. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Ontheffing voetgangerszone, zakpalen

Het centrum van Echt is een voetgangerszone. Om te voorkomen dat gemotoriseerd verkeer de voetgangerszone betreedt zijn er zakpalen geplaatst.

Wanneer u aan de voorwaarden voldoet kunt u een ontheffing krijgen voor de zakpalen. Hiermee krijgt u met de auto toegang tot het voetgangersgebied. U krijgt dan een zender waarmee u de zakpalen kunt laten zakken. Deze zender heeft u nodig van 11.00 tot 18.00 uur en 23.00 tot 07.00 uur en op koopavonden van 11.00 tot 20.00 uur.


Voorwaarden

U exploiteert een bedrijf of woont binnen het voetgangersgebied in het centrum van Echt.

  • U controleert of u voldoet aan de voorwaarden
  • U vult onderstaand aanvraagformulier in
pdf Formulier ontheffing voetgangerszone aanvragen (PDF, 99.53 KB)
  • Stuur het ingevulde formulier op naar:

Gemeente Echt-Susteren
Postbus 450
6100 AL Echt

  • Bij toekenning ontvangt u de ontheffing per post
  • Met deze ontheffing haalt u de zender op bij de receptie in het gemeentehuis

De kosten voor het aanvragen van een ontheffing voetgangerszone en zender bedragen € 35,65 (2020). Bij verlies van de zender wordt € 50,- in rekening gebracht.