Wij houden uw persoonsgegevens bij in onze Basisregistratie Personen (BRP). Denk bijvoorbeeld aan uw naam, geboortedatum, adres en Burgerservicenummer (BSN). Deze gegevens kunnen worden opgevraagd door het Rijk, de Belastingdienst, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) of pensioenfondsen. U kunt een overzicht opvragen van de gegevens die wij met hen hebben gedeeld.

Naast instanties die wettelijke taken uitvoeren, maken ook andere organisaties gebruik van uw persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op de website rijksoverheid.nl(externe link).

Overzicht verstrekte persoonsgegevens aanvragen(externe link)

Wat moet u weten?

U kunt een overzicht opvragen. Hierin staan de gegevens die wij met andere organisaties hebben gedeeld. Het overzicht gaat maximaal 20 jaar terug in de tijd. Deze termijn staat in de Wet basisregistratie personen (BRP). De Wet BRP is ingegaan op 6 januari 2014. Tot die datum was de wettelijke bewaartermijn 1 jaar. Daardoor kunnen we niet altijd alle informatie van de afgelopen 20 jaar terug vinden.

Persoonsgegevens onjuist?

Staan er persoonsgegevens in de BRP die niet kloppen? Dan kunt u ons vragen om de foute gegevens aan te passen. Vul hiervoor het contactformulier in.

Contactformulier(externe link)

Aanvragen

Vraag het overzicht van uw verstrekte persoonsgegevens aan in de gemeente waar u woont. Woont u in gemeente Echt-Susteren? Dan kunt u het overzicht digitaal aanvragen via de knop bovenaan deze pagina. 

U kunt uw gegevens in de Basisregistratie Personen (BRP) ook inzien via mijn.overheid.nl(externe link). Hiervoor heeft u een DigiD nodig.

Schriftelijk aanvragen

U kunt ook schriftelijk een aanvraag doen. Stuur de aanvraag voor een overzicht van uw verstrekte persoonsgegevens met een kopie van uw geldig identiteitsbewijs naar:

Gemeente Echt-Susteren
Postbus 450
6100 AL Echt

U krijgt binnen 4 weken bericht van de gemeente.

Kosten

De aanvraag van een overzicht van uw verstrekte persoonsgegevens is gratis.