Vanwege de Echter kermis is er op maandag 7 oktober 2019 geen avondopenstelling. Het gemeentehuis sluit die dag om 17:00 uur.

Re-integratie

Soms heeft u ondersteuning nodig om (opnieuw) aan het werk te kunnen. Dit heet re-integratie. De gemeente kan daarbij helpen.

Wat u moet weten

Als werkzoekende is het soms moeilijk om (opnieuw) een baan te vinden. U kunt uw kansen vergroten door het volgen van cursussen en trainingen. Of het doen van vrijwilligerswerk.

Begeleiding

Heeft u een bijstandsuitkering en lukt het niet om werk te vinden? Dan krijgt u begeleiding van de gemeente. Soms is er een re-integratievoorziening mogelijk. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld scholing, een leerwerktraject of een speciale arbeidsplaats. U bespreekt eerst welk werk of welk traject geschikt voor u is. Zo krijgt u hulp die bij u past. Wilt u zelf een opleiding volgen om sneller aan de slag te kunnen, dan kijkt uw contactpersoon bij de gemeente naar uw persoonlijke situatie en beslist deze of een opleiding vergoed wordt.

Re-integratievoorziening

U kunt hulp bij re-integratie aanvragen bij de gemeente. Als u geen bijstandsuitkering heeft, kunt u begeleiding aanvragen bij het UWV.

Een re-integratievoorziening vraagt u aan door het onderstaande formulier in te vullen en op te sturen naar de gemeente.

pdf Aanvraagformulier reintegratievoorziening (PDF, 103.13 KB)

Stuur het formulier naar:

Gemeente Echt-Susteren
Postbus 450
6100 AL Echt