Heeft u de Nederlandse nationaliteit en staat u ingeschreven in gemeente Echt-Susteren, maar wilt u in een andere gemeente stemmen? Vraag dan een kiezerspas aan. Met een kiezerspas kunt u stemmen in elke Nederlandse gemeente.

U kunt een kiezerspas aanvragen tussen vrijdag 24 mei en maandag 3 juni. Aan de balie kan dit tot woensdag 5 juni, 12.00 uur. Vraag uw kiezerspas tijdig aan om problemen met de post te voorkomen!

Kiezerspas aanvragen (vanaf 23 mei)

Online aanvragen

  • Een kiezerspas aanvragen gaat bij voorkeur digitaal met DigiD. Dit kan vanaf vrijdag 24 mei tot uiterlijk maandag 3 juni 2024, om 17.00 uur via onderstaande knop 'Kiezerspas digitaal aanvragen'.
  • U kunt de kiezerspas aanvragen, nadat u uw stempas ontvangen heeft. U ontvangt de stempas uiterlijk 23 mei in uw brievenbus.
  • In het formulier geeft u aan dat u een vervangende stempas wilt aanvragen. Vervolgens geeft u aan dat u buiten de gemeente wilt stemmen. Dan ontvangt u per post uw kiezerspas.

DigiD linkKiezerspas digitaal aanvragen

Aanvragen aan de balie

  • Heeft u de stempas al ontvangen en vraagt u de kiezerspas liever persoonlijk aan? Dan kunt u dit doen bij het cluster verkiezingen, (melden bij de receptie) in het gemeentehuis. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.
  • Het aanvragen van een kiezerspas in het gemeentehuis kan tussen 23 mei en woensdag 5 juni, voor 12.00 uur. Neem de juiste stempas(sen) en uw legitimatiebewijs mee. Aan de balie levert u uw stempas in. U krijgt hier een kiezerspas voor terug.

Stemmen met een kiezerspas

Neem uw legitimatiebewijs mee als u gaat stemmen. Dit laat u zien als u de kiezerspas inlevert. Kunt u zich niet legitimeren? Dan mag u niet stemmen met de kiezerspas.

De kiezerspas wordt maar één keer afgegeven. Bent u deze kwijtgeraakt? Dan kunt u geen nieuwe meer aanvragen.