De voormalige discotheek die bekend stond als Apollo maakt samen met een aantal andere gebouwen aan de Bovenste Straat in Echt ruimte voor nieuwe woningen. Aflopen dinsdag is Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid gestart met de sloop van deze gebouwen die deel uitmaken van het woningbouwproject Apollo-Stoba. Dit project voorziet in koop en huur woningen en appartementen in het centrum van Echt.

Afscheid van deel geschiedenis Echt

Raadslid Joop van Gellecom woonde vroeger op deze locatie en heeft warme herinneringen aan het pand. Dit was voor de gemeente de aanleiding om hem de eerste sloophandeling te laten verrichten. Wethouder Kim Leurs: “Ik weet wat het Apollo-pand betekent voor Joop van Gellecom en zo ontstond het idee om hem op een ludieke manier te betrekken bij de sloop van dit markante pand. Helaas kan het pand vanwege de zeer slechte bouwkundige staat niet worden gehandhaafd, maar ik weet dat er prachtige nieuwe woningen voor terugkomen. Ik ben blij dat ik samen met Joop van Gellecom op een passende manier afscheid kan nemen van dit stukje geschiedenis van Echt.” 

Divers aanbod van woningen 

Wethouder Geert Frische is vooral blij dat de werkzaamheden zijn gestart: ”Het Apollo-Stoba-project is voor het centrum van Echt van groot belang. Niet alleen voegen we in dat deel van het centrum nieuwe kwaliteit toe, maar bieden we onze inwoners ook de kans om op deze mooie locatie midden in het centrum te wonen. Er komt een divers aanbod aan woningen op de markt: mooie stadswoningen, ruime appartementen en kleinere studio’s. Koop en huur en zeker ook betaalbaar. Dat laatste is ook voor de Provincie Limburg van belang. Het doet me deugd dat dit project mede met steun van de provincie van de grond is gekomen.”