Vragen over het coronavirus (COVID-19)
Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten tot een minimum beperken. De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 20 april van kracht. De avondklok wordt wel iets aangepast. Vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in om 22.00 uur. Kijk hier voor de maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Verloren en gevonden voorwerpen

Hebt u iets verloren of gevonden? U kunt het voorwerp registreren en terugvinden via de website www.verlorenofgevonden.nl. Wilt u iets afgeven of ophalen op het gemeentehuis, dan maakt u daarvoor een afspraak.

Bij (gevonden) dieren in nood is iedereen verplicht om het dier in nood te helpen. Dit kan door het dier zo snel mogelijk naar de dichtsbijzijnde dierenarts te brengen. Lukt dit niet doordat het dier te groot, te klein of misshien wel te gevaarlijk is? Bel dan 144 om in contact te komen met de Dierenbescherming Limburg in Born. Zij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week telefonisch beschikbaar. Zij kunnen een dierenambulance sturen om het dier in nood naar een dierenarts te brengen.

 

Afspraak maken 

Bewaren

  • U kunt het gevonden voorwerp op afspraak afgeven bij de gemeente. U krijgt hiervan een bevestiging. Is het voorwerp maximaal ongeveer € 450,- waard? Dan wordt het voorwerp drie maanden bewaard. Daarna wijst de gemeente een eigenaar aan. Is het voorwerp meer waard? Dan is de bewaartermijn één jaar. Daarna wijst de gemeente een eigenaar aan.
  • U kunt er ook voor kiezen alleen bij de gemeente te melden dat u iets gevonden hebt. U bewaart het voorwerp zelf.

Wat gebeurt er als de eigenaar zich meldt?

  • Bewaart de gemeente het voorwerp? Dan vragen we hem of haar te komen kijken naar het voorwerp.
  • Bewaart u het voorwerp zelf? Dan vragen we hem of haar contact met u op te nemen voor informatie of om het voorwerp te bekijken.

Onderhoud

Bewaart u het gevonden voorwerp zelf? Zorg dan dat er niets mee gebeurt. Moet u daarvoor kosten maken? Dan moet de eigenaar – als hij zich meldt - deze binnen een maand terugbetalen.

Is er sprake van diefstal?

  • Doe aangifte bij de politie
  • Geef bij het registreren van uw verloren voorwerp op de website www.verlorenofgevonden.nl aan dat u aangifte heeft gedaan bij de politie

Hoe weet u of uw voorwerp teruggevonden is?

Dan nemen wij contact met u op. Uiteraard kunt u ook altijd op www.verlorenofgevonden.nl kijken of uw voorwerp gevonden is. Klopt de omschrijving? Dan vragen we u om naar het voorwerp te komen kijken. Is het van u? Dan kunt u het gelijk meenemen. Breng wel uw legitimatiebewijs mee.