Heeft u iets verloren of gevonden? U kunt het voorwerp terugvinden of melden via de website www.verlorenofgevonden.nl(externe link).

Vindt u een dier in nood? Dan bent u verplicht om het te helpen. Dit kan door het dier zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde dierenarts te brengen. Lukt dit niet omdat het dier te groot, te klein of misschien wel te gevaarlijk is? Bel dan 144. Dierenbescherming Limburg in Born is 24 uur per dag en 7 dagen per week telefonisch bereikbaar. Zij kunnen een dierenambulance sturen om het dier in nood naar een dierenarts te brengen.

Ik heb een voorwerp gevonden

Bewaren

  • U kunt het gevonden voorwerp afgeven op het gemeentehuis. Wij melden het gevonden voorwerp aan op de website www.verlorenofgevonden.nl(externe link) en proberen de eigenaar te achterhalen.
  • U kunt ons ook telefonisch melden dat u iets gevonden heeft. Wij melden het gevonden voorwerp aan op de website www.verlorenofgevonden.nl(externe link).
  • U bewaart het voorwerp zelf. U bent dan verplicht om het voorwerp in dezelfde staat te houden waarin u het vond.

Wat gebeurt er als de eigenaar zich meldt?

  • Bewaart de gemeente het voorwerp? Dan kan de eigenaar naar het gemeentehuis komen.
  • Bewaart u het voorwerp zelf? Dan vragen we de eigenaar om contact met u op te nemen.

Ik ben een voorwerp verloren

Is er sprake van diefstal?

Uw verloren voorwerp is teruggevonden

  • Wij nemen contact met u en maken een afspraak. Breng uw legitimatiebewijs mee. Is het voorwerp van u? Dan kunt u het meteen meenemen.
  • Hebben wij nog geen contact met u opgenomen, maar zag u uw verloren voorwerp op www.verlorenofgevonden.nl(externe link)? Neem dan contact met ons op. U kunt het voorwerp komen bekijken. Neem uw legitimatiebewijs mee. Is het voorwerp van u? Dan kunt u het meenemen.