Papieren coronabewijs aanvragen? Bel dan met de CoronaCheck-helpdesk (0800-1421).

Verloren en gevonden voorwerpen

Heeft u iets verloren of gevonden? U kunt het voorwerp registreren en terugvinden via de website www.verlorenofgevonden.nl.

Bij (gevonden) dieren in nood is iedereen verplicht om het dier in nood te helpen. Dit kan door het dier zo snel mogelijk naar de dichtsbijzijnde dierenarts te brengen. Lukt dit niet doordat het dier te groot, te klein of misschien wel te gevaarlijk is? Bel dan 144 om in contact te komen met de Dierenbescherming Limburg in Born. Zij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week telefonisch beschikbaar. Zij kunnen een dierenambulance sturen om het dier in nood naar een dierenarts te brengen.

Bewaren

  • U kunt het gevonden voorwerp afgeven op het gemeentehuis. Wij registreren het gevonden voorwerp op de website www.verlorenofgevonden.nl en proberen de eigenaar te achterhalen;
  • U kunt er ook voor kiezen alleen bij de gemeente telefonisch te melden dat u iets gevonden heeft. Wij registreren het gevonden voorwerp op de website www.verlorenofgevonden.nl en u bewaart het voorwerp zelf. U bent dan wel verplicht om het voorwerp in de staat te houden waarin u het vondt.

Wat gebeurt er als de eigenaar zich meldt?

  • Bewaart de gemeente het voorwerp? Dan vragen we hem of haar te komen kijken naar het voorwerp;
  • Bewaart u het voorwerp zelf? Dan vragen we hem of haar contact met u op te nemen voor informatie of om het voorwerp te bekijken.

Is er sprake van diefstal?

  • Doe aangifte bij de politie;
  • Geef bij het registreren van uw verloren voorwerp op de website www.verlorenofgevonden.nl aan dat u aangifte heeft gedaan bij de politie.

Uw verloren voorwerp is teruggevonden

  • Dan nemen wij contact met u op voor het maken van een afspraak. Wij vragen u dan om naar het voorwerp te komen kijken. Is het inderdaad van u? Dan kunt u het gelijk meenemen. Breng wel uw legitimatiebewijs mee;
  • Hebben wij nog geen contact met u opgenomen, maar denkt u uw verloren voorwerp teruggevonden te hebben bij de registraties op de website www.verlorenofgevonden.nl? Neem dan contact op met de gemeente. Wij vragen u dan om naar het voorwerp te komen kijken. Is het van u? Dan kunt u het gelijk meenemen. Breng wel uw legitimatiebewijs mee.