Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De maatregelen worden losser. Blijf alert en houd anderhalve meter afstand, gebruik mondmaskers waar nodig en blijf handen wassen. We zijn er nog niet. Kijk hier voor de maatregelen. Hier (onder regionale maatregelen) vindt u het 'Intrekkingsbesluit Noodverordening COVID-19' van de Veiligheidsregio Limburg-Noord (18 november 2020). Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Afschrift burgerlijke stand

U kunt een afschrift burgerlijke stand aanvragen voor uzelf of voor iemand anders:

  • Geboorteakte voor uzelf en uw kind
  • Huwelijksakte voor uzelf en uw partner
  • Partnerschapsakte voor uzelf en uw partner
  • Echtscheidingsakte voor uzelf en uw partner
  • Akte beëindiging partnerschap voor uzelf en uw partner
  • Overlijdensakte voor uw partner, kind en ouders

Ook anderen kunnen een afschrift burgerlijke stand voor iemand bestellen. Bijvoorbeeld erfgenamen of de wettelijke vertegenwoordiger. Hiervoor is nodig:

  • Een machtiging van degene voor wie zij een afschrift aanvragen
  • Een kopie van een geldig legitimatiebewijs (bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs) van deze persoon

Nederlanders woonachtig in het buitenland

Als u in het buitenland woont en een afschrift Burgerlijke Stand in gemeente Echt-Susteren digitaal wil aanvragen, heeft u een DigiD nodig. U kunt deze op afspraak bij gemeente Echt-Susteren aanvragen. U kunt het afschrift ook schriftelijk aanvragen of een afspraak maken. Een schriftelijke aanvraag stuurt u, voorzien van uw handtekening en een kopie van uw legitimatiebewijs, naar:

Gemeente Echt-Susteren
Postbus 450
6100 AL Echt


Uittreksel Registratie Niet-ingezetenen

Als u in het buitenland woont of niet meer bij een Nederlandse gemeente staat ingeschreven, dan staan uw persoonsgegevens in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). U kunt een uittreksel hiervan aanvragen bij een van de RNI loketgemeenten. Als u een uittreksel nodig hebt voor een buitenlandse organisatie, kunt u dit in meerdere talen krijgen. Op de website van de Rijksoverheid vindt u hierover meer informatie.

  • Een legitimatiebewijs (bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs)
  • Geld. U betaalt contant of per pin
Soort uittreksel Prijs 2021
Afschrift burgerlijke stand      € 14,-