Vragen over het coronavirus (COVID-19)
De Rijksoverheid heeft om grip op het coronavirus te krijgen een aantal maatregelen genomen. Kijk hier voor de huidige maatregelenHier (onder regionale maatregelen) vindt u de meest actuele noodverordening van de Veligheidsregio Limburg-Noord. Het coronavirus leidt tot veel vragen. Heeft u vragen, of bent u ongerust hierover ? Bekijk dan hier de veel gestelde vragen en antwoorden van het RIVM. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. U kunt ook de website van de GGD raadplegen. Heeft u andere vragen (ondernemers-, werknemers-, gezondheids- en algemene vragen)? Klik dan hier.

Afschrift burgerlijke stand

U kunt een afschrift burgerlijke stand aanvragen voor uzelf of voor iemand anders:

  • Geboorteakte voor uzelf en uw kind
  • Huwelijksakte voor uzelf en uw partner
  • Partnerschapsakte voor uzelf en uw partner
  • Echtscheidingsakte voor uzelf en uw partner
  • Akte beëindiging partnerschap voor uzelf en uw partner
  • Overlijdensakte voor uw partner, kind en ouders

Ook anderen kunnen een afschrift burgerlijke stand voor iemand bestellen. Bijvoorbeeld erfgenamen of de wettelijke vertegenwoordiger. Hiervoor is nodig:

  • Een machtiging van degene voor wie zij een afschrift aanvragen
  • Een kopie van een geldig legitimatiebewijs (bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs) van deze persoon

Nederlanders woonachtig in het buitenland

Als u in het buitenland woont en een afschrift Burgerlijke Stand in gemeente Echt-Susteren digitaal wil aanvragen, heeft u een DigiD nodig. U kunt deze op afspraak bij gemeente Echt-Susteren aanvragen. U kunt het afschrift ook schriftelijk aanvragen of een afspraak maken. Een schriftelijke aanvraag stuurt u, voorzien van uw handtekening en een kopie van uw legitimatiebewijs, naar:

Gemeente Echt-Susteren
Postbus 450
6100 AL Echt


Uittreksel Registratie Niet-ingezetenen

Als u in het buitenland woont of niet meer bij een Nederlandse gemeente staat ingeschreven, dan staan uw persoonsgegevens in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). U kunt een uittreksel hiervan aanvragen bij een van de RNI loketgemeenten. Als u een uittreksel nodig hebt voor een buitenlandse organisatie, kunt u dit in meerdere talen krijgen. Op de website van de Rijksoverheid vindt u hierover meer informatie.

  • Een legitimatiebewijs (bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs)
  • Geld. U betaalt contant of per pin
Soort uittreksel Prijs (2020)
Afschrift burgerlijke stand      € 13,80